تست سبک یادگیری


مبلغ آزمون
1,100,000 برای مدت محدود 880,000 ریال
تعداد سوالات
12
مدت زمان
15 دقیقه

شروع آزمون


تست سبک یادگیری یا Learning Style Inventory به فرد کمک می کند تا مدل یادگیری خود را دریابد. سبک یادگیری مدل های متفاوتی دارد که اگر افراد به آنها پی ببرند می تواند در بهبود کیفیت آموزشی آن ها موثر باشد. اگر افراد سبک یادگیری خود را دریابند با سرعت بیشتری مطالب را می آموزند و همین امر باعث اشتیاق بیشتر آن ها به آموزش می شود. علاوه بر سرعت یادگیری، احساس آرامش و رضایت خاطر نیز در فرد هنگام یادگیری بیشتر می شود. 

چرا افراد باید سبک یادگیری خود را دریابند؟

موضوع اختلاف افراد در مدل یادگیری یکی ا قدیمی ترین بحث های آموزشی در دنیا است. این عقیده که تفاوت‌های افراد در یادگیری صرفاً ناشی از تفاوت‌های آن‌ها در هوش و توانایی است تا مدت‌ها در دنیای تعلیم و تربیت پذیرفته شده بود، اما بعدها تغییر یافت. پژوهشگران نشان دادند که دانش‌آموزان سبک‌های یادگیری متفاوتی دارند، یعنی اطلاعات را از راه های مختلف تجزیه و تحلیل می کنند و یاد می گیرند. امروزه کاملاً مشخص شده است که تفاوت‌های افراد در یادگیری فقط تا حدی به هوش و توانایی‌های آن‌ها بستگی دارد؛ بنابراین عوامل دیگری نظیر ویژگی‌های شخصیتی، دشواری تکلیف‌ها و تفاوت سبک‌ها نیز در این امر دخیل‌اند. در مجموع اصطلاح سبک، به الگوی غالب فرد در انجام دادن کارها اشاره دارد. سبک یادگیری، روش ترجیحی یا معمول فرد برای یادگیری است. به طور خلاصه اینکه ممکن است فردی آموزشی را ببیند اما چون مطابق با سبک یادگیری او نبوده است نتواند بیشترین بهره را از آن آموزش داشته باشد، و تصور شود که این فرد کم استعداد یا کم هوش است. 

آیا سبک های یادگیری ثابت هستند؟

سبک های یادگیری مانند توانایی‌ها تا حدود زیادی حاصل تعامل فرد با محیط و قابل توسعه و تحول‌اند. بنابراین، سبکهای یادگیری ثابت نیستند بلکه سیال‌اند، به این معنی که سبکهای یادگیری متفاوت چه بسا در موقعیت‌های متفاوتی به‌کار گرفته می شوند. فردی که در یک موقعیت به سبک خاصی عمل می‌کند ممکن است در موقعیتی دیگر به سبک دیگری عمل کند. پس، هر چند افراد بیش‌تر سبک خاصی دارند و آن را به‌کار می‌گیرند، اما در چهارچوب آن سبک محبوس نمی‌مانند و قادرند سبک‌های مختلف خود را با موقعیت‌ها و تکالیف مختلف هماهنگ سازند.

چند نوع سبک یادگیری داریم؟

دیوید کُلب در سال 1974 به‌منظور فراهم ساختن درک بهتری از روش‌های متفاوت افراد در یادگیری، نظریه‌ی سبکهای یادگیری خود را مطرح ساخت.

کلب اعتقاد دارد ما از چهار روش، احساس کردن (انجام تکالیف در منزل)، تماشا کردن (مشاهده پاورپوینت و چند رسانه ای ها در کلاس)، فکر کردن (هنگام تدریس معلم) یا انجام دادن (انجام تکالیف گروهی و مباحثه) یاد می گیریم.

از ترکیب این شیوه های یادگیری چهار سبک، به نام های واگرا ، جذب کننده ، هم گرا و انطباق یابنده به وجود می آیند.


شروع آزمون