1398/03/11 12:29 PM - 5 سال قبل
محیط کار یک محیط جالب است. مجموعه ای از افراد مختلف که برای کار در کنار یکدیگر جمع میشوند و یک هدف مشترک دارند. برای دستیابی به موفقیت، هر کسی باید همسو با سایرین باشد و از یکدیگر پشتیبانی کنند.
اما زندگی یک ترن هوایی است و انسانها موجوداتی عاطفی هستند. طبیعی است روزانه احساس شادی، غم، هیجان، خشم یا هر احساس دیگری داشته باشیم. نکته کلیدی این است که عواطف خود را درک کنیم و آنها را در نگاه سایرین به شکل سالمی بیان کنیم.
افرادی که میتوانند رفتار و عواطف خود را در محیط کار کنترل کنند روبات نیستند. آنها قابلیتی به اسم هوش هیجانی دارند. آنها احساسات خود را تحت کنترل میگیرند تا اجازه ندهند فضای محیط کار آنها را تحت تاثیر قرار دهد.
شرکتها میخواهند جلوی اختلافات بین کارمندان را بگیرند و استخدام افراد دارای قابلیت هوش هیجانی یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از این اتفاق است. اما برخلاف مهارتها و تجربه شغلی، توانایی یک فرد در مدیریت احساساتش به سختی قابل بررسی است.
در این مطلب یاد خواهید گرفت در زمان استخدام چطور هوش هیجانی کارمند بالقوه خود را محک بزنید و این که به دنبال چه ویژگی های شخصیتی بگردید.
استخدام افراد دارای هوش هیجانی یک چالش است. هر فردی در طول مصاحبه شغلی و چند ماه اول حیات شغلی خود منش و رفتاری مثبت دارد. ولی زمانی که آنها با محیط شرکت خو میگیرند و مرحله ماه عسل طی میشود، همه چیز میتواند فرق کند.
مهم است به دنبال کارمندانی بگردید که ویژگیهای شخصیتی همسو با ارزشهای شرکت شما داشته باشند. گفتن آن از انجامش سادهتر است ولی نکات زیر میتوانند به شما برای شروع استخدام کارمندان دارای هوش هیجانی کمک کنند:
آن را به بخشی از فرآیند استخدام خود تبدیل کنید. بعضی از شرکتها یک سیاست «عوضی ها اجازه ورود به این شرکت ندارند» را در پیش میگیرند یا از اعضای تیم استخدام میخواهند بررسی کنند آیا آنها با کاندیدای مورد نظر بیرون از شرکت رفت و آمد خواهند داشت یا نه. انجام چنین کارهایی این اطمینان را به وجود می آورد که افراد استخدامی جدید با تیم خود وفق پیدا کنند.
آن را در توصیف شغلی خود لحاظ کنید. ویژگی های شخصیتی که کارمند بعدی شما باید داشته باشد را مشخص کنید. اما فراتر از اصطلاحات کلیشه ای و کوتاه مانند «عضو خوب تیم» و «عملکرد خوب تحت فشار» عمل کنید. یک پروفایل شخصیتی کامل درست کنید و بگویید دنبال چنین فردی هستید. ما در تست و تایپ این امکان را در پنل ارزیابی گروهی و سازمانی به شما می دهیم که پروفایل شغلی شخصیتی تشکیل دهید و افراد را بر اساس آن بسنجید. در این پنل 21 آزمون قرار دارد که شما می توانید غربالگری های خود را برای انتخاب بهترین کارمندان در آن انجام دهید.
مصاحبه های شغلی گروهی انجام دهید. مشاهده نحوه تعامل یک فرد در یک مجموعه گروهی یک راه عالی برای درک مهارتهای اجتماعی آنها و نحوه سازگاریشان با تیم شما است. آیا آنها با سایر افراد تماس چشمی برقرار میکنند؟ آیا آنها در زمان صحبت به اعضای داخل اتاق اشاره میکنند؟ آیا آنها با هر مصاحبهکننده به یک شکل رفتار میکنند؟
اجازه دهید هر فردی بازخورد خود را ارائه دهد. هر فردی از اشخاص مختلف نشانه های بی تعصبانه متفاوتی را دریافت میکند. هر مصاحبه کننده را تشویق کنید مشاهدات خود را به میان بگذارد و سعی کنید در مورد نکات مهم گروه به یک توافق عمومی برسید.
طی مصاحبه شغلی سوالات هدفمند بپرسید. پرسیدن سوالاتی مانند «در مورد شغلی قبلی خود چه چیزی را دوست نداشتید؟» یا «به من در مورد مشکلی بگو که با آن روبرو شدی و این که چطور با آن برخورد کردی» میتواند به شما کمک کند توانایی کاندیدا را در یادگیری از تجربیات منفی و ادامه دادن مسیر متوجه شوید.
به رفتار کاندیدا بیرون از اتاق مصاحبه دقت کنید. آیا آنها با فردی که پشت میز پذیرش قرار دارد رفتار دوستانه ای دارند؟ آیا آنها با افراد مختلفی که میبینند احوال پرسی و از آنها تشکر میکنند؟ یا اگر برای ناهار یا قهوه قرار دارید، نحوه برخورد آنها با گارسونها را دقت کنید.
سابقه کاری را بررسی کنید. صحبت با افرادی که در گذشته با یک کاندیدا کار کردند میتواند بهترین اطلاعات را در اختیار شما در مورد نحوه برخورد آنها با موقعیت های دشوار در محیط کار بگذارد.
در پایان باید گفت که افراد خوب سایر افراد خوب را استخدام میکنند. زمان استخدام هوش هیجانی را در اولویت قرار دهید تا از مزایای آن در رشد شرکت خود بهره ببرید.
بنابراین یک فرد دارای هوش هیجانی چه ظاهری دارد؟ به افرادی فکر کنید که از همکاری با آنها در گذشته لذت بردید و علت آن را در نظر بگیرید. بدون شک کارشان را بسیار عالی انجام دادند و گذراندن وقت با آنها بسیار لذتبخش بوده است. افراد با هوش هیجانی بالا ویژگیهای خاصی دارند که از جمله آنها میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
بازیگر تیم – آنها به صلاح تیم و شرکت فعالیت میکنند. آنها بودن در تیم را تحسین میکنند ولی نیازی به آن ندارند. آنها مطمئن هستند سختکوشی آنها شناخته میشود.
رفتار مثبت و واقع گرایانه دارند– آنها به جای این که استرس داشته باشند به راحتی با مسائل متداول محیط کار برخورد میکنند. ولی آنها بیش از حد خوش بین نیستند و یک مشکل یا تاثیر آن را نادیده نمی گیرند.
تمرکز دارند – مهم نیست زندگی روزانه آنها در چه حالتی قرار دارد، چون میتوانند زمانی که به محیط کار می آیند آن را فراموش و روی کار خود تمرکز کنند.
قابل اعتماد – آنها زمانی که اشتباهی رخ میدهد بهانه نمی آورد و آن را به گردن کسی نمی اندازند. آنها اشتباه خود را میپذیرند و از تجربه درس میگیرند.
مطمئن هستند– آنها از اشتباه یا شرمساری نمی ترسند وا اجازه نمیدهند ترس جلوی آنها را از تست ایده های جدید و پرسیدن سوال بگیرد.
غرور ندارند – اعتماد به نفس خوب است ولی مقدار بیش از حد آن باعث خواهد شد افراد مسیر اشتباهی را در پیش گیرند. اعتماد به نفس یک ریسمان ظریف است ولی افراد دارای هوش هیجانی میدانند چطور روی آن راه بروند.
یک فرد دارای سطح بالایی از هوش هیجانی بیشتر از یک کارمند خوب است. آنها به طور کلی فرد خوبی هستند، به جای دامن زدن به شعله ها، آتش را خاموش میکنند و در شرایط وخیم آرامش و منطق خود را حفظ میکنند.
واقعا چه شرکتی وجود دارد که نخواهد چنین شخصیتی را استخدام نکند؟
جمع بندی
شناسایی هوش هیجانی در سایرین مهارتی است که افراد زیادی باید آن را یاد بگیرند. هر چه تجربه شما در استخدام و هدایت تیم ها بیشتر میشود، بهتر متوجه خصوصیات ریزی خواهید شد که باعث میشود یک فرد از نظر همکاری یا برای استخدام گزینه بسیار خوبی باشد.