1397/07/11 11:11 AM - 6 سال قبل
تدوین استراتژیهای منابع انسانی فرآیندی است که به موجب آن، شرکتها برای برآورده کردن نیازهای کسب و کار و مشتریان خود، استخدام کارکنان جدید را مورد بررسی قرار میدهند. ملاحظات گوناگونی وجود دارد که بر روی برنامهریزی منابع انسانی تأثیر میگذارند، از جمله آنها میتوان به بازنشستگیها، انتقال کارکنان، نیاز به کارکنان با مجموعه مهارتهای خاص و تغییرات در محیط کسب و کار که مستلزم نیاز به تامین کارکنان مناسب است، اشاره نمود.
علت اصلی لزوم برنامهریزی منابع انسانی به دلیل تغییرات محیطی داخلی و خارجی شرکت است؛ از این رو میتوان گفت که این برنامهریزی فرآیندی مستمر محسوب میشود. به طور مثال از نمونه تغییرات داخلی شرکت، تأثیر جابجاییها و بازنشستگیها است. از عوامل خارجی موثر بر برنامهریزی منابع انسانی شرکت میتوان به تغییرات در فناوری، تغییرات در اقتصاد و صنعت و تقاضای مصرف کنندگان اشاره کرد که ممکن است نیاز به مهارتهایی داشته باشد که در حال حاضر در شرکت وجود ندارد. همه این تأثیرات بر نوع و تعداد کارکنان که برای موفقیت کسب و کار شرکت مورد نیاز است تأثیر میگذارند.
همچنین درباره تجربه برون سپاری خدمات منابع انسانی بیشتر بدانید.
چهار مرحله مهم در برنامهریزی برای استراتژیهای منابع انسانی وجود دارد.
یک عنصر مهم و در عین حال چالش برانگیز در برنامهریزی برای استراتژیهای منابع انسانی، پیشبینی تقاضا برای نوع خاصی از مهارتها و موقعیتها است.
برای مثال، در اوایل قرن بیست و یکم، مهارتهای اینترنت و رسانههای اجتماعی افزایش یافت و در صنعت مراقبتهای بهداشتی، پرستاری با تقاضای بالایی روبرو شد. تقاضا برای کار در هر صنعت متفاوت است و هر کدام تحت تأثیر عوامل مختلف قرار میگیرند.
بقا در صنعت، تغییرات قانونی، دولتی و اقتصادی میتواند به کسب و کار کمک کند تا موفقیت خود را در پیشبینی تقاضا برای کارکنان و ایجاد برنامه منابع انسانی بهبود بخشد.
همچنین جامعه تغییراتی را مشاهده کرد که نشان دهنده تغییر در ماهیت کار در آینده بود؛ از قبیل استفاده روزافزون از برونسپاری خدمات (افراد یا سازمانهایی که برای انجام وظایف خاص، با آنها قرارداد تنظیم میشود اما توسط سازمان استخدام نمیشوند) و تأثیر رو به رشد فناوری بر نیاز به نوع خاصی از کارکنان در سازمانها که باعث افزایش نیاز در برخی مناطق و کاهش نیاز در دیگر مناطق شده است.
از طرف دیگر رشد روز افزون تکنولوژی باعث تغییر روشهای مصرفکنندگان در تامین نیازهای خود شده است. این تغییرات سازمانها را با بازنگری استراتژیها و برنامهریزی منابع انسانی روبرو میکند؛ از جمله استفاده از فروشگاههای اینترنتی یا برنامههای جابجایی کالا و مسافر.
از این رو میتوان گفت که برنامهریزی منابع انسانی باید هر ساله بسته به شرایط محیط کسب و کار یا شرایط داخل سازمان مورد بررسی قرار گیرد.
برنامهریزی اجرایی برای استراتژیهای منابع انسانی فرآیندی است که به موجب آن رهبران سازمانها و متخصصان منابع انسانی موقعیتهای کلیدی درون سازمان را شناسایی میکنند و برنامههایی را برای پرکردن این موقعیتها ایجاد میکنند.
این برنامهها میتواند با کارمندان داخلی (جابجایی کارکنان یا استخدام پرسنل جدید) و یا برونسپاری به مرحله اجرا برسند. برنامهریزی اجرایی با رهبری توسعه رابطه تنگاتنگی دارد.
از این رو که میتوان در صورت ترجیح سازمان، با فرآیند آموزش، شایستگیهای کارکنان داخلی را برای رسیدن به موقعیتهایی که ممکن است در سازمان خالی باشند افزایش داد. برنامهریزی اجرایی، عنصر کلیدی برنامهریزی منابع انسانی سازمان است.
نویسنده مقاله لی ریچاردز - by Leigh Richards