1403/11/07 12:33 AM - 9 روز قبل
اگر فردی با تیپ شخصیتی ENTP را می شناسید (یا خودتان چنین تیپ شخصیتی دارید)، می دانید که قدرت تفکری متفاوت با سایرین دارند. نام این تیپ ها را بی دلیل «آینده نگر» نگذاشته اند، چون به صورت ذاتی مبتکر و نوآور هستند. آن ها به جلسات طوفان ذهنی با ایده های خلاقانه خود شور می بخشند و همچنین آماده هستند تا با انرژی مسری خود، مشکلات پیچیده را تجزیه و تحلیل کنند.
طبیعت دو بخشی آن ها در بحران ها آشکار می شود. این شخصیت ها می توانند با ارائه راه حل های خلاقانه و سریع خود بزرگترین دارایی شرکت شما باشند. اما عشق آن ها به بحث کردن و به چالش کشیدن وضعیت موجود، گاهی فرایند تصمیم گیری و عمل کردن را که باید سریع باشد از سرعت می اندازد.
خب چرا توجه به این ویژگی ها مهم است؟ سازمان ها همیشه با بحران روبرو می شوند. خواه مدیر یا عضو تیم باشید یا کسب و کار خود را اداره کنید، زمانی که فردی با تیپ شخصیتی ENTP را در دوران بحران کنار خود داشته باشید، تفاوت های بزرگ رقم می خورند. در این مقاله علت آن را بررسی می کنیم. پس همراهمان بمانید. قبل از شروع اگر از تیپ شخصیتی خود مطمئن نیستید، می توانید در تست ام بی تی آی تست و تایپ شرکت کرده و گزارش کامل آن را نیز دریافت کنید.
تیپ های ENTP فقط خارج از چارچوب فکر نمی کنند، بلکه از همان ابتدا وجود داشتن چارچوب را زیر سوال می برند. این افراد ترکیبی از ویژگی هایی را دارند که همه چیز را شکل می دهند از اینکه چطور مشکلات را حل می کنند گرفته تا نحوه تعامل با سایرین.
برای اینکه علت رفتار تیپ های شخصیتی ENTP را به خصوص در بحران ها درک کنید، باید با کارکردهای شناختی آن ها آشنا باشید. کارکردهای شناختی نحوه متفاوت پردازش اطلاعات و تصمیم گیری هر فرد را توصیف می کنند.
برای شناخت بیشتر این تیپ ها مقاله زیر را مطالعه کنید:
زمانی که همه چیز از روند اصلی خود خارج می شوند، شخصیت های ENTP افرادی هستند که می خواهید کنار خود داشته باشید. آن ها جزو تیپ هایی نیستند که اضطراب بگیرند، بلکه در شرایط وخیم دست به عمل و تصمیم گیری می زنند. دلیل آن ویژگی های این افراد است. از جمله:
گرفتار مشکلی شده اید که هیچکس نمی تواند آن را برطرف کند؟ آن را به شخصیت ENTP بسپارید. این افراد به لطف کارکرد غالب خود یعنی Ne، می توانند احتمال های جدیدی را بررسی کنند که اکثر افراد حتی آن ها را نمی بینند. در بحران ها باید تفکر و دیدگاه تازه ای را اتخاذ کرد و شخصیت های ENTP بیشتر از هر کسی از اینکه قوانین را نادیده بگیرند، خوشحال می شوند!
ویژگی مشترک تمام بحران ها، غیرقابل پیش بینی بودن آن ها است و شخصیت های ENTP می توانند بدون فکر و سریعا با آن ها برخورد کنند. ترکیب کارکرد شهودی برون ریز و تفکری درون ریز این افراد باعث می شود که قدرت اندیشیدن سریع با تحلیل کامل را داشته باشند. خواه زمان بحران پردازش یک تغییر سریع در برنامه ها باشد یا یک راهکار کاملا تحول برانگیز، ENTPها چابکی ذهنی برای ادامه دادن دارند.
زمانی که فشار زیاد است و هر ثانیه ارزشمند است، شخصیت های ENTP تردید به دل راه نمی دهند. اما اعتماد به نفس آن ها را الکی ندانید! ریشه تصمیم های آن ها در منطقشان است (نه هیجانات) و پشتیبان این تصمیم ها قدرت تحلیلگر کارکرد تفکری درون ریز است. این شخصیت ها از آن دسته رهبرانی هستند که در صورت لزوم زمان تصمیم گیری های سریع و قاطعانه، هیچ تردیدی به دل راه نمی دهند.
شخصیت های ENTP ایده دارند و همچنین می دانند چطور این ایده ها را به افراد بقبولانند. حتی با آنکه کارکرد احساسی برون ریز نقش زیادی در زندگی آن ها ندارد، آن ها می دانند چطور به اندازه کافی به آن تکیه کنند تا افراد را کنار هم جمع کنند. انرژی، هوش و کلمات متقاعدکننده این افراد یک تیم نامطمئن را به یک نیروی پرانگیزه تبدیل می کند.
به عنوان چنین تیپ شخصیتی، برای مدیریت بهتر روابط خود مقاله زیر را بخوانید:
شخصیت های ENTP عملکرد عالی در بحران دارند، تا زمانی که اینطور نباشد. با آنکه نقاط قوت این افراد در موقعیت های پرفشار بسیار مفید است، چند ویژگی این افراد جلوی پیشرفت موثر کارها را می گیرد. از جمله:
اگر تا حالا با یک شخصیت ENTP کار کرده باشید، می دانید که به عنوان یک سرگرمی علاقه به بحث کردن دارد. اما در بحران ها زمانی که باید سرعت عمل و تصمیم گیری داشت، میل به چالش کشیدن و زیر سوال بردن همه چیز، این روند را آهسته می کند. چیزی که به عنوان یک بحث سالم شروع می شود، خیلی راحت شدت بالایی می گیرد، خسته کننده می شود و روند پیشرفت را کند می کند.
ترکیب شخصیت های ENTP و روتین مانند این است که آب و روغن را قاطی کنید. این افراد دوست دارند خودجوش و بدون فکر عمل کنند که اشکالی ندارد، تا زمانی که نیاز به پیروی از برنامه و قوانین باشد. زمانی که رعایت قوانین الزام است، تنفر ذاتی این افراد نسبت به روتین ها باعث می شود فی البداهه دست به عمل بزنند، بی خیال مراحل الزامی شوند و بیشتر از اینکه شرایط را بهتر کنند، آشفتگی به وجود می آورند.
شخصیت های ENTP استعداد دیدن تصور بزرگتر را دارند، اما گاهی در این بین جزئیات ریزتر را نادیده می گیرند. آن ها به قدری مشغول ایجاد ارتباط بین سرنخ ها و ترسیم تصویر بزرگتر هستند که قطعات کوچک و مهم ممکن است فراموش شوند. اما در بحران ها این جزئیات ها ممکن است برای رسیدن به راه حل ها مهم باشند.
مقاله زیر عملکرد این شخصیت ها در تیم ها را بررسی می کند:
اول منطق، سپس احساسات. این مانترا و شعار شخصیت های ENTP است. در حالیکه آن ها سرگرم کالبدشکافی مشکلات با ذهن منطقی و تحلیلگر خود هستند، ممکن است احساسات سایرین را نادیده بگیرند. رویکرد ارتباطی رک و مستقیم آن ها از نظر سایرین بی احساسی است و باعث می شود که اعضای تیم بیشتر احساس انزوا و نداشتن ارتباط کنند.
چطور در بحران ها به بهترین شکل از شخصیت های ENTP استفاده کنید
زمانی که بحران رخ می دهد، دوست دارید شخصیت ENTP را در تیم خود داشته باشید. این افراد همان هایی هستند که منطقی فکر می کنند، ایده های تازه را به تیم تزریق کرده و همه را برای حرکت به سمت جلو تشویق می کنند. برای استفاده از نقاط قوت آن ها به بهترین شکل، به نکات زیر توجه کنید:
شخصیت های ENTP را باید در مطرح کردن ایده های نو قهرمان بدانیم. زمانی که به راه حلی خلاقانه نیاز دارید، به شکل زیر از این نقطه قوت آن ها استفاده کنید:
شخصیت های ENTP زمانی که محدود باشند، عملکرد خوبی ندارند. آن ها باید زمانی که اوضاع مشخص می شود، برای تغییر مسیر آزادی داشته باشند. به نکات زیر دقت کنید:
عملکرد این افراد به عنوان رهبر را به کمک مقاله زیر بشناسید:
شخصیت های ENTP به صورت ذاتی مهارت بالایی برای برقراری ارتباط دارند. زمانی که اوضاع سخت می شود، انرژی آن ها روحیه تمام اعضای تیم را می تواند عوض کند. به شکل زیر از چنین نقطه قوتی استفاده کنید:
افراد با تیپ شخصیتی ENTP در بحران ها بسیار مفیدند، اما حتی آن ها مشکلات خود را دارند. مهم است که بدانید چطور نقاط ضعف این افراد را مدیریت کنید تا جلوی پیشرفت عبور از بحران را نگیرد. از نکات زیر استفاده کنید:
شخصیت های ENTP عملکرد عالی در تصمیم گیری و عمل کردن به صورت خودجوش و مستقل دارند که بسیار عالی است تا زمانی که حواس آن ها را از کاری که باید در لحظه انجام شود، پرت نکند. برای حفظ تمرکز آن ها از نکات زیر استفاده کنید:
یک نقطه قوت تیپ شخصیتی ENTP توجه به تصور بزرگ است، اما معنای آن این است که جزئیات گاهی نادیده گرفته می شوند. برای ایجاد تعادل از راهکارهای زیر استفاده کنید:
این شخصیت ها را به کمک مقاله زیر بیشتر بشناسید:
رویکرد منطقی و رک شخصیت های ENTP نقطه قوتشان است، اما برای روحیه تیم همیشه ایده آل نیست. برای اصلاح مهارت های مردمی این افراد از نکات زیر استفاده کنید:
زمانی که فشار زیاد است، حضور شخصیت های ENTP مانند یک شمشیر دولبه است. نقاط قوت آن ها مانند سازش پذیری و حل مشکل مبتکرانه، اغلب دقیقا آنچه هستند که در بحران به آن نیاز داریم. اما در کنار این نقاط قوت، این افراد با چالش هایی هم روبرو هستند مانند مقاومت در برابر پیروی از قوانین و پروتکل ها. نکته مهم ایجاد تعادل است. با درک آنچه که به شخصیت های ENTP انگیزه می دهد و برایشان محرک است، می توانید از نقاط قوت آن ها استفاده کرده و در همان حین نقاط ضعفشان را مدیریت کنید. زمانی که بتوانید به تعادل برسید، با بهترین نسخه این افراد روبرو می شوید. یعنی کسی که موفقیت را رقم می زند و به تمام تیم کمک می کند که از بحران عبور کنند و قوی تر شوند.