1403/11/12 10:23 PM - 21 روز قبل
سال جدید میلادی شروع شده است و نوروز خودمان را نیز پیش رو داریم. بسیاری از افراد سال جدید را فرصتی برای یک شروع جدید می دانند و با هیجان تغییرات جدیدی را برای خود برنامه ریزی می کنند. شاید این تغییر عوض کردن کامل سبک زندگی باشد، هدف بزرگی که آن را به تاخیر انداخته اید یا فقط عادتی که می خواهید تحت هر شرایطی به آن پایبند بمانید.
اما همه ما می دانیم که این اشتیاق شدید ابتدایی خیلی زود رنگ می بازد. کافی است دقت کنید که چطور فروردین و اردیبهشت به صورت منظم به باشگاه رفتید اما خرداد چی؟ شاید مثل خیلی دیگر از افراد دوباره به روی مبل و جلوی تلویزیون برگشتید.
حقیقت این است که همه به سختی می توانند خود را متعهد به یک هدف کنند. اما تیپ اینیاگرام شما اطلاعات زیادی در اختیارتان قرار می دهد که علت آن چیست و چه عوامل استرس آفرینی ممکن است جلوی شما را بگیرند. با استفاده از این اطلاعات می توانید تغییرات را به شکلی پیش ببرید که واقعا برایتان نتیجه بخش باشند، بنابراین تا سال بعد ادامه یابند.
در این مقاله می خواهیم بگوییم که چرا پیگیری اهداف در سال جدید برای هر تیپ اینیاگرام یک چالش است و چطور با استرس کمتری می تواند با آن ها کنار آید. پس همراهمان بمانید. قبل از شروع اگر هنوز از تیپ شخصیتی خود مطلع نیستید، می توانید در تست اینیاگرام تست و تایپ شرکت کرده و گزارش کامل آن را نیز دریافت کنید.
افراد با تیپ یک اینیاگرام اغلب استانداردهای بالایی برای خود وضع می کنند و تغییرات سال نوی آن ها چنین سختگیری را نشان می دهد. علاوه بر این، آن ها زمانی که بحث اهدافشان پیش می آید یک ذهنیت همه یا هیچی دارند. بنابراین خیلی راحت زمانی که همه چیز طبق برنامه هایشان پیش نمی رود، ناامید می شوند.
یک اشتباه کوچک باعث می شود که تمام برنامه هایشان به هم بریزد. اما آن ها به جای اینکه تغییر کوچکی ایجاد کرده و چیزی را اصلاح کنند، ممکن است کاملا هدفشان را بیخیال شوند.
چطور از استرس خودداری کنید: به جای آنکه تغییرات جاه طلبانه ای مانند «دوست دارم هر روز به باشگاه بروم و یک ساعت ورزش کنم» را در نظر بگیرید، کمی برای خودتان انعطاف پذیری بیشتری داشته باشید. یک هدف ایده آل (مثلا هر روز رفتن به باشگاه) و یک هدف حداقل (شاید 3 روز در هفته) در نظر بگیرید.
سپس خود را متعهد به پیروی از هدف حداقل کنید و زمانی که خیلی احساس انگیزه می کردید، هدف ایده آل را عملی کنید. بدین طریق همچنان به سمت هدف خود پیش می روید بدون اینکه استرس داشته باشید. بنابراین بیشتر احتمال دارد که در درازمدت به آن پایبند بمانید.
برای انتخاب بهتر شغل، مقاله زیر را بخوانید:
افراد با تیپ دو اینیاگرام فقط به مراقبت از سایرین فکر می کنند، به قدری که برایشان واقعا سخت است بر اهداف خودشان تمرکز کنند. آن ها ممکن است با تمام وجود بخواهند برای خودشان کاری انجام دهند (برای یک بار هم که شده!)، اما به محض اینکه یک دوست، عضو خانواده یا همکارشان نیاز به کمک داشته باشد، برنامه هایشان را به عقب می اندازند.
آن ها قبل از اینکه خودشان متوجه شوند، مجددا اسیر کمک به سایرین می شوند که نتیجه آن به عقب افتادن اهداف شخصیشان است. از طرفی زمانی که انرژی آن ها خالی شود، برای ادامه دادن اصلا انرژی ندارند و ممکن است کاملا اهدافشان را بیخیال شوند.
چطور از استرس خودداری کنید: روزها و زمان هایی را فقط صرف اهداف شخصی خود کنید. مثلا اگر می خواهید امسال کتاب های بیشتری بخوانید، یک هدف مشخص و قابل دستیابی تعیین کنید. مانند اتمام یک کتاب در یک ماه. روزها و زمان خاصی را که برایتان بهتر است، برای مطالعه کتاب انتخاب کنید.
این جلسات مطالعه را تحت هیچ شرایطی لغو نکنید و از قبل به دوستان و خانواده خود بگویید در چنین اوقاتی سرتان شلوغ است و زمانی که بیکار باشید، به آن ها کمک می کنید.
این تیپ ها را در حالت ناسالم شخصیتی خود به کمک مقاله زیر بشناسید:
برخلاف افراد با تیپ 1 که تلاش می کنند همه چیز را کامل انجام دهند، افراد با تیپ سه اینیاگرام می خواهند در ظاهر دیگران کامل به نظر برسند. بنابراین تغییرات جدید سال نوی آن ها درباره چیزهایی مانند ترفیع شغلی، دریافت پاداش یا فقط افزایش فالوورهایشان در سوشیال مدیا است.
این شخصیت ها واقعا از دستاوردهای خود راضی نیستند، مگر اینکه سایرین آن ها را تحسین کنند. علاوه بر این، آن ها در تلاش برای کسب تایید سایرین اغلب بیشتر از آنچه که به صورت واقع گرایانه بتوانند از عهده آن برآیند، کار قبول می کنند که تحت فشارشان قرار می دهد و در نهایت خسته و فرسوده می شوند.
چطور از استرس خودداری کنید: اهداف خود را به معیارهای خارجی موفقیت مانند ترفیع شغلی و پاداش ربط ندهید، چون عاقبت هرچیزی کاملا در کنترل شما نیست. شما ممکن است حداکثر فشار را به خودتان وارد کنید و همچنان به آن نرسید!
به جای آن اهداف را بر اساس آنچه که واقعا می توانید کنترل کنید، تعیین کنید. مثلا به جای آنکه تصمیم بگیرید آن معامله چند صد میلیونی را ببندید، بخواهید هر ماه تعداد مشتریان بالقوه خود را در یک حد خاصی افزایش دهید. اما حواستان باشد که هدفتان چیزی باشد که به صورت پیوسته بتوانید آن را مدیریت کنید!
برای شناخت بهتر خود، مقاله زیر را مطالعه کنید:
افراد با تیپ چهار اینیاگرام ممکن است در خیال خود گم شوند. یعنی اغلب تغییرات سال جدید را بر اساس یک نسخه ایده آل شده از خودشان ترسیم می کنند. از طرفی چون آن ها همه چیز را درونشان نگه می دارند و تصور می کنند، زمانی که واقعیت با انتظارهایشان همخوانی نداشته باشد ناامیدی و حس شکست بدجور به آن ها آسیب می زند. بنابراین اسیر سیاه چال احساسات بی کفایتی و خودتردیدی می شوند و از خود می پرسند آیا اصلا این همه تلاش معنایی دارد؟ و در نهایت باعث خواهد شد که به طور کلی تغییراتشان را بیخیال شوند.
چطور از استرس خودداری کنید: با آنکه رویاپردازی های بزرگ شگفت انگیز است، مهم است ریشه آرزوهای خود را در واقعیت بکارید. به جای آنکه کاملا بر هدف نهایی تمرکز کنید، مانند صعود به قله یک کوه، تمرکزتان را بر صخره بعدی بگذارید که در مسیر صعود باید به آن برسید.
مثلا اگر می خواهید که یک عکاس حرفه ای باشید، به جای آنکه فورا در ذهن خود برپایی نمایشگاه را تصور کنید (که ممکن است هدف نهایی و صعود شما باشد)، تلاش کنید که آثارتان ابتدا در یک مجله محلی چاپ شوند.
برای شناخت بهتر خود، مقاله زیر را بخوانید:
افراد با تیپ پنج اینیاگرام خیلی راحت اسیر «فلج تحلیلی» می شوند. با آنکه این شخصیت ها هیچ مشکلی برای تعیین اهداف مشخص و خاص ندارند، شروع برایشان سخت است. به جای آنکه دست به عمل بزنند، آن ها ساعت ها صرف تحقیق کرده و تلاش می کنند بهترین روش را پیدا کرده و یک سیستم کامل درست کنند. اما نتیجه تمام این برنامه ریزی ها معمولا اهمال کاری است، چون برایشان امن تر است که در حالت آماده شدن بمانند تا اینکه واقعا دکمه شروع را فشار دهند.
چطور از استرس خودداری کنید: بین برنامه ریزی و عمل کردن تعادل ایجاد کنید. مثلا اگر هدف شما یادگیری یک مهارت جدید است، به جای آنکه ساعت ها درباره بهترین روش تحقیق کنید، خود را متعهد به برداشتن یک گام ساده کنید. مانند روزانه 15 دقیقه تمرین کردن، حتی اگر هنوز ذهنیتی درباره نحوه آن ندارید. زمانی که تصمیم به این بگیرید که فقط انجام دهید، متوجه می شوید که پیشرفت ناشی از انجام دادن است نه کامل کردن برنامه.
برای درک بهتر خود در زمان عصبانیت، مقاله زیر را مطالعه کنید:
افراد با تیپ شش اینیاگرام اغلب در پایبندی به اهداف خود با مشکل مواجه می شوند، چون به صورت ذاتی محتاط هستند و مشکل بزرگی با خودتردیدی دارند. بنابراین زمانی که بحث اهداف به میان می آید، آن ها به جای آنکه به پاداش های بالقوه فکر کنند، تمرکز خود را بر موانع می گذارند.
از طرفی آن ها به قدری ممکن است اسیر تجسم بدترین سناریوهای ممکن شوند که در نهایت با اهمال کاری موفقیت خود را خراب کنند. نکته دیگر این است که آن ها برای قوت قلب و اطمینان یافتن به نظر سایرین نیاز دارند، بنابرین بدون پشتیبانی پیوسته انگیزه خود را خیلی سریع از دست می دهند.
چطور از استرس خودداری کنید: برای از بین بردن میل به تردید به خودتان و نگرانی درباره اینکه چه اتفاقی ممکن است رخ دهد، از قدرت تجسم سازی استفاده کنید. این راهکار را امتحان کنید: هر شب قبل از اینکه به تختخواب بروید، خودتان را در حال پشت سر گذاشتن هدفتان تصور کنید و اینکه چه احساس شگفت انگیزی خواهد داشت.
این تصویر یک عامل انگیزه بخش عالی برای شروع کردن خواهد بود! همچنین به افرادی که از شما حمایت می کنند، تکیه کنید. مثلا می توانید دوست قابل اعتمادی را پیدا کنید که کمک کند به مسیر خود ادامه دهید و شما نیز همین نقش را برای او داشته باشید.
برای شناخت بهتر خود، مقاله زیر را بخوانید:
از آنجایی که افراد با تیپ هفت اینیاگرام سرشار از انرژی و خوشبینی هستند، ممکن است در آن واحد چندین تغییر جاه طلبانه را در ذهن داشته باشند. در نتیجه این شوق ابتدا بسیار فعال هستند، اما در نهایت اشتیاق اولیه آن ها رنگ می بازد و انرژی خود را از دست می دهند.
علاوه بر این، حواس آن ها به راحتی پرت فرصت ها و ایده های جدیدی می شود که توجهشان را جلب می کنند. بنابراین ممکن است ببینند که از یک هدف به هدف دیگر می روند و در نهایت آنچه را که در ابتدا تصمیم گرفته بودند به آن برسند، تمام نمی کنند.
چطور از استرس خودداری کنید: به جای اینکه خودتان را مشغول چندین هدف کنید، یک یا دو هدف کلیدی را انتخاب کرده و تمرکزتان را بر آن ها بگذارید و این اهداف را تغییر ندهید. توجه کنید که هیجان و شور اولیه رنگ خواهد باخت، بنابراین برنامه های واقع گرایانه ای بریزید که بدانید می توانید به آن ها پایبند باشید.
مثلا اگر می خواهید یک مهارت جدید یاد بگیرید، هدفتان این باشد که هفته ای دو مرتبه تمرین کنید به جای هر روز. از طرفی اگر ایده ها و فرصت های جدیدی شکل گرفتند، به جای آنکه فورا درگیرشان شوید، آن ها را به بعدا موکول کنید.
برای شناخت بهتر رئیس تیپ هفتی خود مقاله زیر را بخوانید:
افراد با تیپ هشت اینیاگرام مانند تیپ هفتی ها، زمان تعیین تغییرات سال جدید بزرگتر از دهانشان لقمه بر می دارند. آن ها اغلب سال جدید را با اراده و جدیت شدید شروع می کنند تا به اهداف بسیار بزرگی برسند. اما چندی طول نمی کشد که می فهمند نمی توانند استانداردهای بالای خود را در حین رسیدن به اهدافشان حفظ کنند و در این زمان عصبانی می شوند و استرس می گیرند. اما آن ها به جای آنکه مجددا همه چیز را ارزیابی کرده و اصلاح کنند، ممکن است فقط احساس کنند شکست خورده اند و همه چیز را رها کنند.
چطور از استرس خودداری کنید: با نوشتن تمام اهدافتان شروع کنید و سپس دو تا سه هدف اصلی را که بیشتر از همه اهمیت دارند، انتخاب کنید. تمرکزتان را بر آنچه بگذارید که در حال پیشروی است تا بیشترین تاثیر را بگذارید، به جای اینکه به خودتان فشار وارد کنید که همزمان همه چیز را مدیریت کرده و با آن برخورد کنید. همچنین خوب است که زمان خاصی را در هر هفته یا هر دو هفته یک بار صرف این کنید که چه احساسی دارید. اگر متوجه چیزی شدید که جواب نمی دهد یا احساس آشفتگی و خستگی می کنید، هدفتان را اصلاح کنید.
برای شناخت بهتر خود، مقاله زیر را بخوانید:
بزرگترین مشکل افراد با تیپ نه اینیاگرام خودداری از چیزی است که ممکن است اختلاف به وجود آورد، چه درون خودشان باشد چه در ارتباط با سایرین. اهداف مشخص و با جزئیات به این افراد آشفتگی می دهند، چون نیازمند جدیت، تلاش و تغییرات پیوسته ای است که حس آن ها از آرامش را به هم می ریزد.
به همین علت آن ها ممکن است اهداف مبهمی را تعیین کنند و تعهد نصف و نیمه به آن داشته باشند. علاوه بر این، این شخصیت ها به سختی می توانند اهداف خود را نسبت به نیاز سایرین در اولویت بگذارند. پس اهدافشان ممکن است در تلاش برای راضی نگه داشتن سایرین گم شوند.
چطور از استرس خودداری کنید: اگر می خواهید واقعا به اهداف خود پایبند باشید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که کاملا مشخص کنید این اهداف چه چیزی هستند. پایبندی به اهداف مبهم سخت است، چون مسیر قطعی برای پیروی در اختیار ندارید. بنابراین باید دقیقا مشخص کنید که چطور به هدفی که می خواهید، می رسید. مثلا به جای آنکه بگویید «می خواهم امسال سالم تر باشم»، بگویید «می خواهم حداقل در هر وعده غذایی یک بشقاب سالاد هم بخورم.»
برای شناخت بهتر خود، مقاله زیر را نیز بخوانید:
جنبه تاریک هرکدام از تیپ های اینیاگرام – قست اول تیپ های 5 تا 9