آیا تیپ شخصیتی مایرز بریگز شما بر موفقیتتان در مصاحبه شغلی اثر می گذارد؟

1404/01/10 11:46 PM - 3 روز قبل


جواب سوال تیتر مقاله ما در کمال شگفتی خیر است. هیچ گواه علمی وجود ندارد که اشاره کند تیپ شخصیتی خاصی در سیستم مایرز بریگز یا MBTI به صورت ذاتی عملکردی بهتر در مصاحبه های شغلی دارد. در حقیقت، مصاحبه ها بررسی تیپ شخصیتی نیستند.

هدف آن ها سنجیدن تناسب شما با وظیفه شغلی موردنظر، مهارت ها و شایستگی های و توانایی شما برای برقراری ارتباط موثر است. بیشتر از تیپ شخصیتی شما، تمرین و آماده سازی به موفقیتتان در مصاحبه شغلی ربط دارد. 

با این حال، اینطور نیست که شخصیتتان در مصاحبه شغلی شما نقشی نخواهد داشت. ویژگی های شخصیتی شما می توانند بر اینکه چطور خود را عرضه کنید، به سوال ها پاسخ دهید و چقدر ارتباطی خوبی با مصاحبه کننده شکل دهید، اثر بگذارند. تمامی این عوامل در شانس شما برای استخدام شدن نقش دارند.

در این مقاله بررسی می کنیم که چطور با درک تیپ شخصیتی خود می توانید در مصاحبه بعدی خود به بهترین شکل عمل کنید. پس همراهمان بمانید. قبل از شروع اگر از تیپ شخصیتی خود مطمئن نیستید، می توانید در تست ام بی تی آی تست و تایپ شرکت کرده و گزارش کامل آن را نیز دریافت کنید.

خلاصه ای از 4 بعد شخصیتی

قبل از آنکه بررسی کنیم چطور جزئیات شخصیتی شما بر موفقیتتان در مصاحبه شغلی اثر می گذارند، اجازه دهید سریعا 4 بعد سیستم شخصیتی MBTI را توضیح بدهیم و اینکه چطور ممکن است در سبک مصاحبه شما تاثیرگذار باشند.

برونگرا در مقابل درونگرا

افراد برونگرا در مصاحبه ها انرژی بیشتری از خود نشان می دهند و بیشتر حرف می زنند. برای آن ها ممکن است برقراری ارتباط با مصاحبه کننده و انجام گفتگوهای کوتاه و مودبانه راحت تر باشد. اما اگر این شخصیت ها وسط حرف مصاحبه کنند بپرند یا نتوانند فعالانه به حرف هایش گوش کنند، ممکن است بیش از حد مشتاق یا حتی تحمیل کننده به نظر برسند.

در مقابل درونگرایان با گفتگوهای یک نفره مانند مصاحبه ها راحت تر هستند و ممکن است عملکرد عالی نسبت به فکر کردن به پاسخ های خود قبل از جواب دادن داشته باشند. جایی که ممکن است آن ها به تقلا بیافتند، شروع گفتگوها یا پاسخ دادن لحظه ای است.

حسی در مقابل شهودی

تیپ های حسی از اطلاعات قطعی لذت می برند و ممکن است در برابر سوال های انتزاعی یا فرضی با مشکل روبرو شوند. این شخصیت ها مصاحبه های دارای ساختار (مانند روش استار) را ترجیح می دهند و ممکن است از سوال های خلاقانه یا با انتهای باز رنج ببرند.

در مقابل تیپ های شهودی تمایل دارند که خلاقانه فکر کنند و بین ایده های ظاهرا نامرتبط ارتباط برقرار می کنند که در مصاحبه ها برای موقعیت های شغلی که داشتن خلاقیت و حل مساله مهم است، ویژگی نوآورانه و ارزشمند به نظر می رسد. اما این شخصیت ها در افکار خود غرق می شوند و در پاسخ مستقیم به سوال های مشخص با چالش روبرو می شوند.

تفکری در مقابل احساسی

شخصیت های تفکری پاسخ های خود را منطقی، بی طرفانه و با تحیل آماده می کنند که زمانی مفید است که مصاحبه کننده از آن ها بخواهد یک مشکل را به صورت مرحله به مرحله بررسی کنند. اما این افراد اگر نتوانند همدلی نشان دهند یا ارتباط شخصی با مصاحبه کننده برقرار کنند، ممکن است سرد یا بی احساس به نظر برسند.

در مقابل زمانی که تیپ های احساسی یک مشکل را به صورت مرحله به مرحله بررسی می کنند، ممکن است این کار را از یک دیدگاه شخصی تر انجام دهند یا نظر فرد مصاحبه کننده را بخواهند. تمایل باطنی این افراد به مشارکت و میل به سازش باعث می شود نامزدهای فوق العاده ای برای موفقیت های شغلی باشند که به کارهای تیمی نیاز دارند. اما آن ها در یک مصاحبه ممکن است برای تمرکز روی اهداف کاری با چالش مواجه شوند یا بیش از حد درگیر به نظر برسند.

قضاوتی در مقابل ادراکی

تیپ های قضاوتی تمایل دارند که جواب های خود را در مصاحبه ها با نظم، منطق و دقت آماده کنند. این شخصیت ها عملکردی عالی در برنامه ریزی از قبل دارند و یک پاسخ محکم و به خوبی تمرین شده برای هر سوال دارند. اما اگر این افراد بیش از حد طبق یک دستور از قبل بررسی کرده پیش بروند یا از تنظیم پاسخ های خود طفره بروند، ممکن است خشک یا غیرقابل انعطاف پذیر به نظر برسند.

در مقابل تیپ های ادراکی سازگارتر و خودجوش تر هستند که باعث می شود عملکرد عالی در تصمیم گیری و پاسخ دهی سریع داشته باشند. اما اگر این افراد در ارائه مثال های حقیقی با مشکل روبرو شوند یا بی نظم به نظر برسند، ممکن است این تصور را ایجاد کنند که آمادگی ندارند.

بدون تردید هر کدام از 16 تیپ شخصیتی یک حرف از 4 بعد را به خود اختصاص می دهد، بنابراین الزامی است که سبک مصاحبه خود را با دقت بیشتری بررسی کنید.

مثلا تیپ شخصیتی ISTJ احتمالا به عنوان یک فرد مطمئن و به خوبی تمرین کرده دیده شود و نسبت به سوال ها رویکرد منطقی و تحلیلگرانه ای در پیش بگیرد. اما از طرفی نیز ممکن است سرد و غیرقابل انعطاف پذیر به نظر برسد، اگر با مصاحبه کننده ارتباط شخصی برقرار نکند.

در مقابل، تیپ شخصیتی ENFP ممکن است در مصاحبه هایی موفق شود که خلاقیت او محک زده شود. اما اگر مصاحبه کننده مدرک محکم و سفت و سخت یا مثال های با جزئیات بخواهد، چنین شخصیتی ممکن است در ارائه پاسخ های قاطع با مشکل روبرو شود.

در ترجیحات خود انعطاف پذیری داشته باشید

با آنکه مهم است در یک مصاحبه شغلی خالص و صادق باشید، «انعطاف پذیری» یا تنظیم ترجیحات ذاتی شما موثر است. بهترین راه برای انعطاف پذیری این است که تیپ شخصیتی مصاحبه کننده خود را کاملا مخالف تیپ خود تصور کنید.

او چه سوال هایی ممکن است بپرسد؟ چطور به آن ها پاسخ خواهد داد؟ چه نوع پاسخ هایی او را تحت تاثیر قرار می دهد (موجز، با جزئیات کامل، فرایندگرا، نتیجه گرا، با نگاه به تجربیات گذشته، آینده نگرانه و غیره)؟

برای شفاف سازی، شما بر اساس تیپ شخصیتی مخالف خود برای مصاحبه آماده نمی شوید. با توجه به اینکه 16 تیپ شخصیتی وجود دارد، بعید است که تیپ مخالف شما تیپ شخصیتی فرد مصاحبه کننده باشد.

اما اندیشیدن به اینکه چطور به سوال های مصاحبه با دیدگاه مختلف پاسخ خواهید داد، شما را مجبور می کند از منطقه امن خود بیرون آیید و هدفمندتر به سوال های خود فکر کنید. کمک خواهد کرد بخشی از ویژگی های نامناسب برای مصاحبه را به سمت تعادل بکشید تا اگر با مصاحبه کننده ای با شخصیت مخالف خود روبرو شدید، بهتر بتوانید آن را مدیریت کنید.

برای درک بهتر چند مثال درباره این می زنیم که انعطاف پذیری شخصیتی ممکن است به چه صورت باشد:

  • اگر برونگرایی را ترجیح می دهید، تمرین کنید تا پاسخ های خود را با سرعت متعادل بیان کنید تا هر مرتبه فقط یک نکته را مطرح کنید. برای مکث کردن در پاسخ های خود برنامه داشته باشید تا بتوانید واکنش مصاحبه کننده را بسنجید و از او بپرسید نیاز به توضیح بیشتر دارد یا اینکه می توانید نکته بعدی را بگویید یا نه.
  • اگر درونگرایی را ترجیح می دهید، برای معرفی، دست دادن و واکنش اولیه در مصاحبه با لحنی محکم و مطمئن برنامه ریزی کنید تا بیش از حد مردد یا با لحن آهسته به نظر نرسید. در جلسات تمرین برای مصاحبه، صدای خود را ضبط کنید. شما باید زمان پاسخ دادن تمرکز خود را بر نشان دادن انرژی مثبت و تعامل بگذارید، به جای اینکه فقط یک پاسخ «صحیح» خنثی بدهید.
  • اگر شهودی را ترجیح می دهید، تمرین کنید که پاسخ هایتان فوق العاده مشخص باشند. هدف اصلی سوال را در نظر بگیرید و مثال هایتان واقعیت کاری داشته باشند. مطمئن شوید که به سوال موردنظر پاسخ می دهید به جای اینکه درباره چیزهای نامرتبط با موضوع اصلی حرف بزنید.
  • اگر حسی را ترجیح می دهید، سعی کنید در پاسخ های معمول خود کمی خلاقیت به خرج دهید. مثلا شما می توانید از تکنیک های خلاقانه حل مساله استفاده کنید که در گذشته برایتان نتیجه داشته باشند. همچنین داستان های بیشتری درباره اینکه چطور کاری را انجام داده اید آماده کنید، به جای اینکه فقط کاری را که کرده اید توصیف کنید. چون این کار نشان می دهد از انگیزه ها و ارزش های شخصی خود درک کامل و عمیقی دارید.
  • اگر تفکری را ترجیح می دهید، تمرین کنید که هنگام پاسخ دادن به یک سوال باز رفتاری، با نتیجه گیری اصلی خود شروع کنید. بدین طریق اگر صحبت شما قطع شود یا زمان به پایان برسد، مصاحبه کننده همچنان مهمترین اطلاعات لازم خود را دریافت خواهد کرد.
  • اگر احساسی را ترجیح می دهید، آماده شوید که مثال های مشخص درباره این بزنید که چطور از داده ها و منطق در فرایندهای تصمیم گیری استفاده کرده اید. بر توانایی خود بر استفاده از استدلال منطقی و ارزش های فردی برای گرفتن تصمیم های صحیح، تاکید کنید.
  • اگر قضاوتی را ترجیح می دهید، خود را برای بعضی سوال های غیرمنتظره با تمرین گفتن داستان هایی که سازش پذیری و انعطاف پذیری شما را در موقعیت های با فشار بالا نشان دهند، آماده کنید. درباره دورانی مثال بزنید که توانستید سازش پیدا کنید و مسیر را سریعا تغییر دهید، در حالیکه همچنان به نتایج موفقیت آمیزی دست پیدا کردید.
  • اگر ادراکی را ترجیح می دهید، سعی کنید پاسخ هایتان نظم و ساختار بیشتری داشته باشند. تمرین کنید که منظور اصلی خود را در انتهای هر پاسخ به صورت خلاصه بگویید تا مطمئن شوید ایده های خود را به شکل موثری انتقال داده اید و فرایند فکری خود را به نمایش گذاشته اید.

احتیاط ها و ملاحظه ها

با آنکه داشتن انعطاف پذیری در ترجیحات شما در مصاحبه مفید است، مهم است به یاد داشته باشید که نمی خواهید فردی که نیستید به نظر برسید. تلاش فراوان برای اینکه یک تیپ شخصیتی خاص را تقلید کنید ممکن است تاثیر عکس داشته باشد و فردی ناصادق یا فریبکار به نظر برسید.

همچنین مهم است به یاد داشته باشید که هیچ تیپ شخصیتی بهتر از دیگری نیست و هر تیپ نقاط قوت و ضعف خود را دارد. مصاحبه کنندگان به تیپ نامزدهای شغلی اهمیتی نمی دهند، اما برای اینکه چطور می توانید مهارت ها و تجربه های خود در ارتباط با شغل موردنظر را بیان کنید، فوق العاده اهمیت قائل می شوند.

از دانش خود درباره تیپ های شخصیتی به عنوان یک ابزار مفید برای آماده شدن و عرضه خودتان به کارفرمایان بالقوه استفاده کنید، اما به یاد داشته باشید که به خود واقعیتان پایبند بمانید. با توجه به این نکات می توانید با اطمینان در هر مصاحبه شغلی با صداقت و خودآگاهی، موفق باشید. ٌ


mbti (ام بی تی آی) شخصیت شناسی توسعه فردی خودشناسی


برای ثبت نظر بایستی ابتدا وارد شوید.