1398/05/23 5:21 PM - 5 سال قبل
بحث در مورد اینکه آیا افراد موفق دارای خصوصیات و ویژگی های خاصی از نظر روانشناسی هستند یا اینکه شرایط برای آن ها طوری رقم خورده که موفق شوند، زیاد است. روانشناسان زیادی روی موضوع ویژگی های افراد موفق کار کرده اند و مشخص شده است زمانی که بحث موفقیت در دنیای کار به میان می آید ویژگی های شخصیتی خاصی وجود دارد که اگر فرد آنها را داشته باشد موفق تر است و تحقیقات نیز از این ادعا را ثابت میکنند.
در این مقاله می خواهیم به ویژگی های شخصیتی که طبق علم روانشناسی وجود آن ها به معنای پیشبینی موفقیت است، بپردازیم. خبر خوب اینکه این شاخص ها توسط تست نئو با گزارش کامل قابل اندازه گیری است و شما می توانید خود را در این زمینه محک بزنید.
بنابراین بدون یک مقدمه طولانی و گرفتن وقت شما به ویژگی های شخصیتی اشاره میکنیم که طبق علم روانشناسی وجود آنها به معنای پیش بینی موفقیت است.
می خواهیم از نظریه ای تحت عنوان ویژگی های شخصیتی پنج عاملی با نام NEOCA یاد کنیم که به اسم مدل 5 عاملی نیز شناخته می شود و براساس این نظریه 5 بعد اصلی در شخصیت افراد وجود دارد که میتواند شخصیت و روان انسان را توصیف کند. این پنج ویژگی شخصیتی عبارتند از وظیفه شناسی ، توافق پذیری، روان رنجوری (یا احساس منفی زیاد)، گشودگی و برونگرایی. تست نئو تمامی این عامل ها و 30 زیر مجموعه آن ها را اندازه گیری میکند و به شما میگوید چقدر به افراد موفق نزدیک هستید.
لینک آزمون نئو با گزارش کامل برای تطبیق خود با افراد موفق
از بین این پنج ویژگی شخصیتی بزرگ، به ویژه سه مورد آن ها براساس تحقیقات روانشناسی در پیش بینی موفقیت موثر هستند که روانشناسانی مانند جوردن پیترسون نیز به دفعات در مورد آن صحبت کردند و او حتی در مصاحبه معروف خود با کتی نیومن به این قضیه اشاره میکند.
قبل از پرداختن به این پنج ویژگی اجازه دهید بگوییم برخی از افراد این ویژگیها را به صورت طبیعی دارند و احتمال این که آنها در محیط کار موفق شوند و الزاما جایگاه بالاتر و پول بیشتری به دست آورند بیشتر است.
گرچه اگر ذاتاً از این ویژگی ها برخوردار نیستید، یقیناً از موفقیت محروم نیستید. می توانید با شرکت در آزمونهای دیگر سایت تست و تایپ ویژگیهای شخصیتی دیگر خود را محک بزنید.
اولین ویژگی وظیفه شناسی است و اصطلاح واقعاً گسترده ای است ولی احتمالا تک ویژگی مهمی به شمار رود که باعث پیش بینی موفقیت میشود و حجم قابل توجهی از تحقیقات از این ادعا پشتیبانی میکنند.
از آن می توان به عنوان راهی توصیف کرد که افراد به کمک آن رفتار ناگهانی خود را کنترل می کنند و می توانند رضایت ناشی از دریافت پاداش های فوری را به تعویق اندازند که اغلب اوقات میتواند در دراز مدت عواقب نا مطلوبی به جا بگذارد.
افراد وظیفه شناس بسیار منظم هستند، به ندرت دیر میکنند و عملکردی عالی در برنامه ریزی و پایبندی به آن دارند.
همین قضیه در مورد تعیین اهداف و پیروی از یک برنامه روزانه برای دستیابی به آنها صدق پیدا میکند و حتی اگر هدف این افراد فوق جاه طلبانه و دستیابی به آن غیرممکن باشد، آنها به جای این که کاملا مایوس شوند، آن را تغییر میدهند تا امکان پذیرتر شود.
هوش عامل دیگری است که باید به ویژه به عنوان یک پیشگوی موفقیت از آن یاد کرد، ولی هوش یک ویژگی شخصیتی جداگانه نیست بلکه بخشی از وظیفه شناسی فرد است.
افرادی که امتیاز بالایی در بحث وظیفه شناسی میگیرند از سوی دیگران به عنوان باهوش نگریسته میشوند. آنها ممکن است در تست های بهره هوشی یا SAT امتیاز بالایی نگیرند، ولی به نسبت همتایان خود نمره ها و معدل بالاتر به علت سطح بالای وظیفه شناسی خود به دست می آورند.
دومین ویژگی توافق پذیری یا سازگاری است. سازگاری الزاماً یک ویژگی نامطلوب نیست چون با افراد بیشتری بهتر کنار می آیید، ولی زمانی که بحث پیشرفت در عرصه شغلی به میان می آید کمکی به شما نمیکند.
ما تنها به نتایج تحقیقات در مورد این ویژگی در پیش بینی موفقیت صحبت میکنیم و بیش از حد سازگار بودن تاثیر منفی روی پیش بینی موفقیت میگذارد.
جهان تجارت مکانی بخشنده، دنج و مهربان نیست بنابراین گاهی اوقات باید بی رحم باشید و تسلیم نیازهای سایرین نشوید و نیاز و خواسته های آنها را به نسبت خودتان در اولویت قرار ندهید.
برای پیشرفت باید بتوانید روی پاهای خود بایستید و بیش از حد سازگار نباشید که همچنین باعث ایجاد صداقت و شخصیت میشود.
افرادی که سازگاری ندارند حقوق بیشتری دریافت میکنند، حتی با آن که گاهی اوقات شغلی مشابه با افراد سازگار دارند، چون آنها میتوانند برای یک حقوق بیشتر بجنگند و بحث کنند و به پایین تر از آن قانع نباشند.
چنین گفتگوهایی خوشایند نیست ولی هیچ چیز نمیتواند جلوی این افراد را در دستیابی به چیزی که میخواهند بگیرد.
افراد غیر سازگار بیشتر به خودشان توجه میکنند تا سایرین که همین قضیه باعث پیشرفت آنها در محیط کار میشود. گرچه، این رفتار در تعامل های اجتماعی پسندیده نیست چون آنها به سایرین توجهی ندارند و واقعا دست خود را برای کمک به آنها دراز نمیکنند.
آنها اغلب اوقات نسبت به انگیزه سایرین بدبین هستند که همین قضیه باعث ایجاد این تصور میشود که افرادی با رفتار غیر دوستانه و بدون میل به همکاری هستند. پیدا کردن یک تعادل و توانایی ترکیب سازگاری با غیر سازگاری به طور کلی بهترین راه حل است تا این که همیشه شدت یکی از دیگری به مراتب بیشتر باشد.
فقط به یاد داشته باشید که جهان تجارت مکان بی رحمی است و افراد بی رحم و غیر سازگار در این محیط رقابتی و به حق به اوج می روند.
ویژگی بعدی روان رنجوری یا میل به تجربه احساسات منفی زیاد است. افرادی که در زمینه روان رنجوری امتیاز بالایی میگیرند میل دارند واکنش احساسی به موقعیت ها و رویدادهایی نشان دهند که واقعا روی افرادی که امتیاز پایینی در این بخش میگیرند، تاثیرگذار نیست. افراد موفق در این قسمت امتیاز پایینی می گیرند.
افرادی که روان رنجور هستند به موقعیت های معمولی به عنوان شرایطی تهدید کننده و مخرب نگاه می کنند و مشکل مقدار زیاد روان جوری این است که توانایی یک فرد برای تفکر منطقی و شفافانه را از بین می برد تا نتواند تصمیمات بهتری بگیرد و با استرس برخورد کند.
احتمال موفقیت شغلی افرادی که در این بخش امتیاز پایینی میگیرند بیشتر است چون این دسته از افراد میتوانند آرام بمانند، در موقعیت های ظاهرا تنش آفرین رها از احساسات منفی باشند و در نتیجه در درازمدت تصمیمات بهتری بگیرند.
آنها همچنین دیدگاه مثبت تری به زندگی دارند و رها از استرس و مطمئن به خود هستند.
دو ویژگی دیگر که در مصاحبه مورد نظر توسط پیترسون اشاره شدند عبارتند از استقبال از تجربه و برونگرایی.
عامل گشودگی یا استقبال از تجربه ویژگی شخصیتی است که خلاقیت، کنجکاوی و میل به یادگیری چیزهایی جدید را می سنجد که برخورداری از این ویژگی جالب است. از سوی دیگر اگر امتیاز کمی در این بخش بگیرید، به احتمال زیاد برای تغییر بی میل هستید، در برابر ایده های جدید مقاومت میکنید و زیاد فردی خلاق نیستید که در دنیای تجارت ویژگی بسیار خوشایندی نیست.
آخرین ویژگی در مدل 5 عاملی برون گرایی است و به دست آوردن امتیاز بالا در این بخش به معنای پیش بینی بالای موفقیت یک فرد به عنوان یک رهبر کارآمد است.
تسلط و اجتماع پسندی مهمترین صفحات آن هستند، گرچه با وجود این رهبران متعدد و عالی که ذاتا برونگرا نیستند وجود دارند و همچنین رهبران برونگرایی که رهبران خوبی نیستند چون در حوزه های دیگر ضعف هایی دارند.
اگر این ویژگیها ذاتا در شما وجود ندارد نگران نباشید، چون همیشه میتوانید اگر در آنها ضعف دارید با تمرین و تلاش بهتر شوید.
اگر دوست دارید خود را در این زمینه محک بزنید پیشنهاد می کنیم در تست نئو با گزارش کامل سایت تست و تایپ شرکت کنید تا خود را در زمینه صفاتی که منجر به موفقیت می شود، بشناسید.