آیا عمدا تنها بودن برای هر تیپ شخصیتی تصمیم سالمی است؟

1403/09/16 11:58 PM - 6 روز قبل


اینکه تنها بودن اتفاقی است که برای همه ما رخ می دهد، اجتناب ناپذیر است. چون همه این شانس را ندارند که با آدم مناسب آشنا شوند. اما روز به روز افراد بیشتری تصمیم می گیرند که به عمد تنها بمانند. این افراد به جای اینکه زندگی مجردی را شکافی بین روابط عاشقانه بدانند، به آن به چشم فرصتی برای رشد فردی و ساخت زندگی رضایت بخش، طبق قوانین خود نگاه می کنند.

زندگی از نظر آن ها این است که به نیازهای خود توجه کنند و آنطور که دوست دارند زندگی کنند. اگر در چنین تصوری زندگی متاهلی یا یک رابطه عاشقانه جا نگیرد، اصلا اشکالی ندارد. اما آیا عمدا تنها بودن برای هر تیپ شخصیتی تصمیم سالمی است؟

اولین نکته ای که باید بدانید این است که تاریخچه نیازها، خواسته ها و روابط هرکس منحصر به فرد است. هیچ تیپ شخصیتی از نظر ذاتی بیشتر مناسب تنها یا در رابطه بودن نیست. از طرفی هیچ تیپی بیشتر از دیگری از اینکه قرار با دیگران و آشنایی با آن ها را بی خیال شود، نفع نمی برد.

اما اگر آگاهانه تصمیم گرفتید که مجرد باشید، تیپ شخصیتی شما در اینکه چطور با شرایط خود وفق پیدا کنید و چنین سبک زندگی موفقی داشته باشید، ممکن است نقش داشته باشد. در این مقاله به این موضوع رسیدگی خواهیم کرد، پس همراهمان بمانید. قبل از شروع اگر از تیپ شخصیتی خود مطمئن نیستید، می توانید در تست ام بی تی آی تست و تایپ شرکت کرده و گزارش کامل آن را نیز دریافت کنید.

تیپ شخصیتی INTJ: ترجیح می دهد به جای بودن در رابطه، تنها باشد

افراد با تیپ شخصیتی INTJ از استقلال خود مانند یک گنج مراقبت می کنند. آن ها فوق العاده خودکارآمد هستند و همچنین علایق و سرگرمی هایی دارند که سر خود را گرم کنند. فاصله گرفتن از آشنایی با دیگران و قرار گذاشتن برای آن ها تا هر مدتی، از نظر این افراد مشکلی ندارد و فرصتی عالی برای تعقیب اهداف مهمی است که موقتا نادیده گرفته بودند.

همچنین چنین تصمیمی به معنای ترک عادت پذیرفتن و قبول روابط است، به این دلیل که فکر می کنند باید چنین کاری را انجام دهند. برای آن دسته از شخصیت های INTJ که آگاهانه تصمیم به تنها بودن می گیرند، فاصله گرفتن از آشنایی با دیگران به معنای داشتن آزادی فراوان است. مانند اینکه حالا می توانند بدون وجود انتظارها و نظر سایرین که به آن ها فشار می آورد، نفس بکشند.

چنین رهایی از روابط رضایت بخش تر خواهد بود، اگر این افراد خود را صرف اهدافی کنند که برایشان مهم است. آن ها بدون تردید چنین کاری را به هرحال انجام خواهند داد، اما همچنین با هرگونه احساس باقیمانده یا شکست در روابط قبلی کنار می آیند. بنابراین می توانند برای آینده خود مسیر واضحی را ترسیم کنند. نکته مهم این است که این شخصیت ها فقط قصد دارند به جای سیر در گذشته، رو به جلو حرکت کنند.

این تیپ ها را کمک مقاله زیر بیشتر بشناسید:

تیپ شخصیتی INFJ: وقت آن است که انتظارهای خود را مجددا مشخص کنند

افراد با تیپ شخصیتی INFJ، نادرترین تیپ شخصیتی هستند. بنابراین برایشان نیز سخت است فردی را پیدا کنند که واقعا درکشان کند. این افراد همچنین روابط عاشقانه ایده آلی را در ذهن خود تجسم می کنند و انتظارهای بالایی از پارتنرهای بالقوه خود دارند.

انتظار بالایی که این افراد تعریف می کنند، بهایی هم دارد: آن ها ممکن است در نهایت طبق تجربه از روابط مایوس شوند و اشتیاق خود را برای آن از دست بدهند. به همین دلیل تیپ های شخصیتی INFJ ممکن است از مدتی که به تصمیم خود تنها هستند، نفع و لذت ببرند.

این تنها بودن به آن ها وقت می دهد تا آنچه را واقعا نیاز دارند بررسی کنند و اینکه چرا بعضی از روابط گذشته شان با شکست روبرو شده است. آیا انتظارهایشان ایده آل گرایانه بوده است؟ دلیل آن حفظ ارزش خود یا احساس ناامنی بوده است؟

این تیپ های شخصیتی همچنین خود را زیاد (گاهی خیلی بیش از حد) وقف روابط می کنند. فاصله گرفتن از قرار با دیگران زمان باارزشی برای اندیشیدن درباره آنچه است که برایشان از نظر عاطفی و روحی رضایت بخش است. بدون اینکه حواسشان به احساسات سایرین پرت شود. بنابراین بتوانند پارتنری را در آینده پیدا کنند که با ارزش های عمیقشان همسو باشد.

برای شناخت بیشتر این تیپ ها، مقاله زیر را مطالعه کنید:

تیپ شخصیتی ESFP: فرصتی برای کشف هدف خود

افراد با تیپ شخصیتی ESFP اعتماد به نفس بالایی دارند و می خواهند مرکز توجه باشند و نسبت به تعقیب ماجراجویی ها در زندگی، احساس بی قراری می کنند. ترکیب این ویژگی ها به این معناست که آن ها به سادگی خود را درگیر یک رابطه جدی و در قید و بند کسی نمی کنند.

با آنکه این تیپ های شخصیتی از بودن کنار سایرین لذت می برند، به خصوص کسانی که به آن ها زیاد توجه می کنند، از آزادی انجام هرکاری که دوست دارند و هر زمانی که می خواهند، استقبال می کنند!

ESFPها برای اینکه از مزایای عمدا تنها بودن بیشتر نفع ببرند، می توانند از این دوران برای اینکه نگاهی واقع گرایانه به خود داشته باشند استفاده کنند. می خواهند زندگیشان بیرون از جمع مهمانی ها، قرارها و دوستانشان چطور باشد؟ آیا بخشی از زندگی آن ها است که با یکنواختی روبرو شده باشد و فقط با جریان زندگی پیش بروند؟ یک فرد دیگر چه ارزش قابل توجهی می تواند به زندگی آن ها ببخشد و آیا ارزش این را دارد که بخشی از استقلال خود را بابت آن فدا کنند؟

گاهی تیپ های شخصیتی ESFP ممکن است اسیر این الگو شوند که به جای اعتماد به شهود خود، دنبال تایید بیرونی باشند. عمدا تنها بودن فرصتی برای خویشتن اندیشی و رشد است.

این تیپ ها خصوصیات احتمالی زیر را دارند:

تیپ شخصیتی ESFJ: تشنه حمایت در روابط است

افراد با تیپ شخصیتی ESFJ به عنوان کسانی که اجتماعی هستند، از برقراری ارتباط با سایرین انرژی می گیرند. زمانی که این شخصیت ها احساس کنند به کسی پایبندند، خود را کاملا وقف آن رابطه می کنند و تمام تلاش خود را برای پارتنرشان نشان می دهند.

انتخاب عمدا تنها بودن ممکن است باعث شود که آن ها احساس ناخوشایند یا ناراحتی داشته باشند، انگار نمی توانند بهترین نسخه خود باشند. آن دسته از شخصیت های ESFJ که «مجرد ناخوشایند» هستند، می توانند با اعطای بخشندگی خود به روابط غیر عاشقانه شان، کمی احساس راحتی کنند.

این افراد می توانند وقت خود را صرف کارهای داوطلبانه، مربیگری یا فعالیت هایی کنند که میل ذاتی آن ها به کمک به سایرین را ارضا کند. از طرفی آن ها نباید عشق ورزیدن به خود را فراموش کنند. این افراد اغلب خود را در پس زمینه قرار می گیرند. تنها بودن فرصت عالی است که این شخصیت ها تمرکز خود را بر مراقبت از خود و رشد فردیشان بگذارند.

برای درک بهتر روابط خود مقاله زیر را بخوانید:

تیپ شخصیتی ESTJ: چالش با نااطمینانی و تغییر

گرچه طبیعی است همه از فکر تنها بودن پس از سال ها رابطه داشتن اضطراب بگیرند، افراد با تیپ شخصیتی ESTJ ممکن است آن را با شدت بیشتری احساس کنند. به این دلیل که آن ها در زندگی دنبال ثبات و قابل پیش بینی بودن می گردند.

چنین شخصیت هایی نیاز شدیدی به خانواده، جامعه و آیین دارند و عملکرد آن ها در حفظ روابطشان در مسیر سالم عالی است. چنین ویژگی هایی باعث می شود که آن ها برای عمل کردن خلاف هنجارها و اینکه برای مدت قابل توجهی تنها باشند، تردید داشته باشند.

برای ESTJهایی که مشکلی با فاصله گرفتن از قرار گذاشتن با سایرین ندارند، مهم است که فعالیت هایی پیدا کنند که به آن ها حس اطمینان و ساختار بدهند. معنای آن ممکن است پیوستن به گروه هایی مانند باشگاه کتابخوانی یا سازمان هایی باشد که در آن بتوانند عشق خود به کارآمدی را سیراب کنند، مانند سازمان های کارهای داوطلبانه.

کنترل در زندگی این تیپ های شخصیتی عامل کلیدی است. بنابراین پیدا کردن راه هایی که بتوانند چنین نیازی را به شکلی مثبت ارضا کنند، کمک می کند بتوانند با تنها بودن کنار آیند.

برای شناخت بهتر این شخصیت ها، مقاله زیر را نیز بخوانید:

تیپ شخصیتی ISFJ: توجه به دیگران به زندگی آن هدف می دهد

افراد با تیپ شخصیتی ISFJ وفادار و کمک کننده اند و شاید تیپ شخصیتی باشند که بیشتر از همه به روابط خود توجه می کنند. آن ها را باید همان چسبی بدانیم که گروه های دوستانه و خانوادگی را کنار هم نگه می دارند و اغلب نقش های مراقبت از سایرین و توجه به آن ها را برعهده می گیرند. توجه به دیگران به این افراد حس هدف داشتن و رضایت می دهد.

به همین دلیل، این شخصیت ها زمانی که عمدا تنها هستند، احساس آشفتگی می کنند. برخی ممکن است حتی از اینکه کنار عزیزان خود نیستند، احساس شرم کنند حتی زمانی که فرد عزیزی در زندگی آن ها وجود ندارد! ممکن است عجیب به نظر برسد اما این شخصیت ها میل شدیدی به بودن در کنار سایرین و توجه به آن ها دارند که نمی توانند آن را نادیده بگیرند، حتی زمانی که از آشنایی با سایرین فاصله گرفته اند.

به کمک مقاله زیر این تیپ ها را بهتر بشناسید:

سخن نهایی

عمدا تنها بودن تصمیم مناسبی برای همه نیست و برای برخی ساده تر از دیگران است که با زندگی مجردی خود کنار آیند. اگر شما چنین تصمیمی گرفته اید، به نکات زیر توجه کنید:

  • انگیزه های خود را تشخیص دهید. بین تنها بودن تا بتوانید تمرکزتان را روی خودتان بگذارید و اینکه دلیل آن اجتناب از صمیمیت و تعهد باشد، تفاوت است. وقت بگذارید تا بفهمید مبنای تصمیمتان دلایل سالم و درستی است که به رشد شما کمک خواهند کرد یا نه.
  • اطراف خود افراد حمایتگر داشته باشید. با آنکه ممکن است عاشق استقلال خود باشید، وجود عزیزانی که بتوانید به آن ها اعتماد کنید، برای زمانی که تنهایی را تجربه می کنید الزامی است. تنها بودن، درهایی را برای وقت گذرانی بهتر و بیشتر با خانواده و دوستان شما باز خواهد کرد. بنابراین حداکثر استفاده را از آن ببرید!
  • به صورت منظم شرایط خود را بررسی کنید. با آنکه عمدا تنها بودن ممکن است رضایت بخش باشد، هرچند وقت یکبار احساس خود درباره تصمیمتان را بررسی کنید تا بدانید همچنان به نفعتان است یا نه. اگر پاسختان نه است، اشکالی ندارد تصمیم خود را عوض کنید.


mbti (ام بی تی آی) مدل ذهنی شخصیت شناسی خودشناسی


برای ثبت نظر بایستی ابتدا وارد شوید.