8 نکته کاربردی تا شخصیت های INTP احساس رضایت بیشتری از شغل خود داشته باشند

1403/10/08 11:52 PM - یک ماه قبل


زمانی که شغل شما با ذهن تحلیلگرتان همخوانی ندارد، هر روز در درون خود احساس نارضایتی و آزردگی می کنید. به عنوان تیپ شخصیتی INTP، شما متوجه الگوهایی می شوید که سایرین نمی بینند و به شیوه ای مشکلات را رفع می کنید که همکاران شما درکی از آن ندارند.

با این حال، سیاست های کاری، برنامه ریزی های خشک و گفتگوهای سطحی انرژی شما را می گیرند. معنای این جملات این است که نکات همیشگی برای افزایش انگیزه در محیط کار مانند «شبکه سازی بیشتر» یا «بیان نظر خود در جلسات» اغلب برای شخصیت های INTP نتیجه عکس دارد.

داده ها نیز از این ادعا پشتیبانی می کنند. تحقیقات سایت Truity نشان می دهد که شخصیت های INTP در مقایسه با سایر تیپ ها، کمتر رضایت شغلی دارند. شاد بودن در محیط کار و داشتن رضایت بیشتر به این معنا نیست که شخصیت خود را تغییر دهید.

بلکه به معنای پیداکردن محیط کاری است که در آن استقلال و استعداد شما در تحلیل، بدرخشند. یعنی محیطی که در آن تفکر عمیق نسبت به گفتگوهای سطحی در اولویت قرار گیرد، جایی که در آن بتوانید به شدت تمرکز کنید به جای اینکه دائما حواستان پرت شود.

در این مقاله به 8 نکته کاربردی اشاره می کنیم که به تیپ های شخصیتی INTP کمک می کند حرفه خود را متحول کنند. این نکات عمومی نیستند، بلکه با توجه به تحقیق درباره اینکه ذهن شخصیت INTP چطور به بهترین شکل کار می کند، ارائه شده اند. پس همراهمان بمانید. قبل از شروع اگر از تیپ شخصیتی خود مطمئن نیستید، می توانید در تست ام بی تی آی تست و تایپ شرکت کرده و گزارش کامل آن را نیز دریافت کنید.

1. نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید

آگاهی از نقاط قوت و ضعفتان اولین گام آشکار ولی ضروری است. تیپ های شخصیتی INTP به واسطه کنجکاوی، توجه به الگوها، خلاقیت و منطق بالای خود شناخته می شوند. این مهارت ها در شغل هایی ارزشمندند که نیاز به تفکر آشکار و منطقی دارند.

با این حال، مدیریت زمان برای این شخصیت ها ممکن است چالش برانگیز باشد. یعنی آن ها ممکن است به زمان بیشتری برای تکمیل وظایف نیاز داشته باشند، چیزهای اشتباهی را در اولویت قرار دهند یا حواسشان به راحتی پرت شود.

با فهرست کردن مهارت های برتر خود شروع کنید. اگر حل مشکل در فهرست شما قرار دارد، به مثال های کاری اخیری فکر کنید که این مهارت را نشان داده اند. نظر همکاران یا مربیان خود را بپرسید تا با دیدگاه سایرین آشنا شوید.

دریافت بازخورد و نظر دیگران کمک خواهد کرد متوجه چیزهایی شوید که نیاز به بهبود دارند، مانند مدیریت کارآمدتر وظایف. رسیدن به این تعادل کمک می کند بهتر از نقاط قوت خود استفاده کنید و به صورت موثر نقاط ضعفتان را بهبود ببخشید.

خود را با مطالعه مقاله زیر بهتر بشناسید

2. نقش های شغلی مناسبی را انتخاب کنید

برای هر تیپ شخصیتی INTP مهم است شغل مناسبی را انتخاب کند. اگر در حال حاضر شغل دارید، پس وظایفی که باید انجام دهید به همان اندازه مهم هستند. دنبال وظایف و نقش های شغلی باشید که مهارت های تحلیلی شما را به چالش بکشند و اجازه دهند تفکر مستقل خود را داشته باشد.

مثال های خوب در این زمینه مهندسی نرم افزار و شغل های تحقیقاتی است. این شغل ها ساختاری دارند که با اینکه تیپ های شخصیتی INTP دوست دارند چطور بیاندیشند و کار کنند، جور در می آید. این شغل ها به شما آزادی بررسی و تجربه را می دهند، در حالیکه چالش های جالبی را حل می کنید.

برای پیداکردن یک نقش شغلی مناسب، فهرستی از وظایفی را که در شغل فعلی خود دارید و از آن ها لذت می برید، درست کنید. آن ها را با شغل های بالقوه ای مقایسه کنید که وظایف مشابهی دارند. شغل هایی را بررسی کنید که در آن ها بتوانید علایق خود را پرورش دهید، مانند تحلیل داده ها یا رسیدن به راه حل های مبتکرانه.

3. مهارت های ارتباطی خود را بهتر کنید

یکی از مهارت های نرم مهم، برقراری ارتباط است. تیپ های شخصیتی INTP تفکر منطقی عالی دارند، اما برایشان ممکن است ابراز واضح افکارشان دشوار باشد. به عنوان چنین تیپ شخصیتی ترجیح می دهید در افکار خود گم شوید یا فرض کنید که سایرین ایده های پیچیده شما را درک می کنند. نتیجه آن سوءتعبیر و ناراحت شدن است، به خصوص در تیم ها. برای بهبود مهارت های ارتباطی خود، گوش دادن فعالانه را تمرین کنید. به آنچه سایرین می گویند توجه کنید و با پرسیدن سوال نشان دهید حرف هایشان را می فهمید.

در جلسات شغلی یا جلسات ارائه شرکت کنید که شما را به چالش بکشند تا مستقیما و به وضوح حرف خود را بزنید. انجام این کارها کمک می کند یاد بگیرید افکار خود را به شکلی موثر و مختصر انتقال دهید. شما می توانید برای هر جلسه اهداف کوچکی را تعیین کنید، مانند بیان مختصر منظور خود. در جلسات بازخورد، نظر صادقانه سایرین را درباره سبک ارتباطی خود بپرسید. از این بازخورد برای تغییر و بهبود به مرور زمان استفاده کنید.

برای تشخیص بهتر تیپ خود، مقاله زیر را بخوانید

4. یک محیط کاری حمایت گر درست کنید

نکته مهم برای شخصیت های INTP این است که فضای شغلی حمایت گری داشته باشند، اما ابتدا باید مشخص کنید «حمایت گر» از نظر شما به چه معناست. چنین محیطی بعید است برنامه ریزی های خشکی داشته باشد، بیش از حد در آن تعامل و مشارکت به چشم بخورد یا فهرستی از وظایف را برایتان مشخص کنند که باید یکی یکی و به نوبت انجام دهید.

روی میز خود ابزاری قرار دهید که به تمرکز شما کمک کنند، مانند استفاده از هدفون های دارای فناوری نویز کنسلینگ یا اپلیکیشن های مدیریت زمان. از مناطق شلوغ یا پر سروصدا دوری کنید تا فضای بهره وری برای خود داشته باشید. اگر نیاز است، با مدیر خود درباره محیط کار ایده آل یا تغییرات در فضای کار صحبت کنید.

اگر امکان آن وجود دارد، دنبال همکاران یا مربیانی باشید که بتوانند سبک کاری شما را تکمیل کنند. منظورمان افرادی هستند که تفکری مشابه با شما ندارند، بلکه می توانید به آن ها اعتماد کنید تا دیدگاه متفاوتی به مسائل داشته باشید.

یک محیط کاری حمایت گر فراتر از فضای فیزیکی است و همچنین شامل افرادی می شود که قابلیت های منحصر به فرد شما را درک کرده و تحسین می کنند.

5. یاد بگیرید چطور با سیاست های کاری کنار آیید

سیاست های کاری ممکن است از نظر شما بازی خسته کننده ترجیحات اجتماعی باشند، اما درک ماهیت آن ها کمک می کند با آن ها با موفقیت کنار آیید. برقراری ارتباط با همکاران و مافوق هایتان بسیار مهم است، حتی اگر توانایی انجام گفتگوهای سطحی و مودبانه جزو نقاط قوتتان نباشد.

مهم است بتوانید متوجه منظور سایرین موقع حرف زدن شوید و سلسه مراتب غیررسمی موجود در سازمان خود را درک کنید. دقت کنید و نحوه برقراری ارتباط و تعامل سایرین در محیط کار را متوجه شوید، اما از اینکه درگیر شایعه سازی شوید، خودداری کنید. به ارزش ها و شخصیت اصلی خود وفادار باشید، در حالیکه رفتاری همراه با سیاست و حرفه ای گری از خود نشان می دهید. همچنین تا زمانی که این کار را محترمانه انجام دهید، از اینکه نظر خود را بگویید و ایده هایتان را در میان بگذارید نترسید.

برای داشتن عملکرد بهتر در تیم، مقاله زیر را بخوانید:

6. با نظم و ساختار کنار آیید

حتی شغل هایی که مکان مشخصی برای انجام ندارند و آزادی شما در آن ها زیاد است، کمی نظم و روزمرگی دارند. تیپ های شخصیتی INTP در اینکه چطور با این موضوع کنار آیند، رفتار متفاوتی نشان می دهند. برخی وظایف تکراری را تحمل می کنند، در حالیکه سایرین زمان انجام آن ها خود را می خورند. اما حتی INTPهایی که روزمرگی و نظم را دوست ندارند، باید یاد بگیرند چطور آن را مدیریت کنند.

برای کنار آمدن با نظم و روزمرگی، محدوده زمانی مشخص کنید. کار خود را به مراحل کوچک تر تقسیم کنید. به مدت 20 دقیقه وظایف تکراری را انجام دهید، سپس 5 دقیقه استراحت کنید. اسم این تکنیک پومودورو است و کمک می کند تمرکز خود را بدون اینکه حوصله تان سر برود، حفظ کنید.

زمان استراحت ها از پشت میز بلند شوید، حرکت کششی انجام دهید یا چرخی در محیط کار بزنید. از طرفی در حالت ایده آل چندین پروژه در دست داشته باشید تا زمانی که علاقه شما به یک پروژه کم می شود، بتوانید دیگری را انجام دهید.

7. خلاقیت خود را تغذیه کنید

همانقدر که کار به صورت مستقل را ترجیح می دهید، سعی کنید چند دقیقه طوفان ذهنی و ایده پردازی را در روزمرگی خود جا دهید. تبادل ایده با سایرین شما را با بینش های غیرمنتظره ای آشنا می کند. نکته مهم این است که گروه مناسبی را که با آن ها ایده پردازی کنید، بیابید. یعنی افرادی که روشن فکر باشند و برای تفکر خلاقانه ارزش قائل شوند.

هر هفته مدت زمانی را به اندیشیدن و تجسم کردن اختصاص دهید. تکنیک هایی مانند نقشه ذهنی و طوفان فکری معکوس مفیدند. ایجاد نقشه های ذهنی به تجسم ایده ها و ارتباط ها کمک می کند. این نقشه ها با یک ایده مرکزی شروع می شوند، سپس افکار مرتبط به شکل شاخه از آن بیرون می آیند.

چنین نقشه هایی برای بررسی تمامی جوانب یک مفهوم مفیدند. طوفان ذهنی معکوس شامل اندیشیدن به ایجاد مساله به جای حل آن می شود که نتیجه آن رسیدن به راه حل های منحصر به فرد است. خودتان را غرق این تمرین ها کنید. آن ها قدرت تخلیل و خلاقیت شما را وسعت می بخشند تا دسترسی به ابتکار و نوآوری ساده تر و لذت بخش تر باشد.

8. از خودتان حمایت کنید

تیپ های شخصیتی INTP خویشتن اندیش و تودار هستند. شما زمان تبلیغ خود و صحبت با اطمینان درباره دستاوردهایتان با چالش روبرو می شوید. اما در محیط کار، مهم است که درباره خودتان حرف بزنید. یاد بگیرید از ایده ها و مشارکت هایتان حمایت کنید.

یک راه حمایت از خودتان این است که در طول سال دستاوردهایتان را پیگیری کنید. انجام آن باعث خواهد شد ساده تر بتوانید زمان ارزیابی عملکرد کارمندان یا هنگامی که برای ترفیع شغلی یا افزایش حقوق درخواست می دهید، مدرکی ارائه دهید.

هر زمان امکان آن است، از داده ها و مثال های قطعی و مشخص استفاده کنید. از طرفی از اینکه ایده ها و پیشنهادهای خود را با رئیستان در میان بگذارید نترسید. نتیجه آن ممکن است قبول مسئولیت ها و پروژه های جدیدی باشد که با نقاط قوت شما همخوانی دارند.

برای موفقیت شغلی بیشتر، مقاله زیر را مطالعه کنید:

سخن نهایی

به عنوان تیپ شخصیتی INTP، توانایی ذاتی شما برای حل مشکلات پیچیده و تفکر عمیق باعث می شود که در محیط کاری ارزشمند باشید. نکته مهم این است که برای استفاده از این نقاط قوت محیط مناسبی را فراهم کنید.

گام های کوچک بردارید. از یکی از نکات این مقاله استفاده کنید. شاید داشتن برنامه منظم برای جلسات طوفان ذهنی گام خوبی باشد. آن را برای دو هفته امتحان کرده و بررسی کنید چه اثری روی رضایت شغلی شما می گذارد.

به یاد داشته باشید که پیشرفت شغلی به معنای فقط داشتن مهارت های فنی نیست. ذهن تحلیلگر شما یک استعداد است اما ترکیب آن با مهارت های ارتباطی قدرتمند و مدیریت خود باعث می شود هیچ چیزی جلویتان را نتواند بگیرد. زمانی که احساس درماندگی و گیرکردن کردید، نقاط قوت مهم خود را به یاد آورید که عبارتند از منطق، نوآوری و تفکر سیستمی.

مسیر شما برای کسب رضایت شغلی ممکن است متفاوت از سایرین باشد و اصلا اشکالی ندارد. تمرکز خود را بر پیشرفت بگذارید نه کامل بودن. زندگی شغلی خود را حول تمایل های ذاتی خود شکل دهید، به جای آنکه خلاف این تمایل ها و ترجیحات پیش بروید و با چنین تصمیمی در مسیر صحیح قرار می گیرید.


mbti (ام بی تی آی) شخصیت شناسی توسعه فردی خودشناسی


برای ثبت نظر بایستی ابتدا وارد شوید.