هشدارهایی که باید با توجه به تیپ شخصیتی خود در آگهی های شغلی به آن ها دقت کنید

1403/11/23 6:06 PM - 10 روز قبل


پیداکردن شغلی که واقعا مناسب شما باشد، فراتر از توجه به مهارت ها و تجربه های لازم است. بلکه باید محیط کاری را پیدا کنید که با تیپ شخصیتی شما همخوانی داشته باشد. بعضی از ویژگی های شخصیتی خاص بیشتر مناسب نقش های خاص هستند، مانند اینکه افراد وظیفه شناس در محیط های ساختارمند و جزئیات گرا موفق می شوند. از طرف دیگر کسانی که خلاق تر هستند، بهترین عملکرد خود را در محیط هایی نشان می دهند که انعطاف پذیری داشته باشند و از ایده های جدید استقبال کنند.

با آگاهی از چنین چیزهایی می توانید هنگام جستجو برای کار شغل هایی را انتخاب کنید که واقعا برایتان رضایت بخش باشند. اما فقط یادگیری نحوه پیداکردن شغل مناسب کافی نیست، بلکه همچنین باید به هشدارهایی که مشخص می کنند یک شغل مناسب شما نیست دقت کنید. نقطه شروع توجه به آگهی های شغلی است.

شما ممکن است جذب یک عنوان شغلی، حقوق و مسئولیت های ذکرشده در یک آگهی شغلی باشید، اما در شرح وظایف اطلاعات دیگری نیز گنجانده شده است. مبهم بودن عبارات، استفاده از کلمات ترند و فوری بودن همگی به نامزدهای شغلی هشدار می دهند که این تبلیغ را نادیده بگیرند.

با آگاهی از این هشدارها می توانید شغل هایی را انتخاب کنید که مغایرتی با تیپ شخصیتی شما نداشته باشند. در این مقاله این نشانه ها را بررسی می کنیم. پس همراهمان بمانید. قبل از شروع اگر از تیپ شخصیتی خود مطمئن نیستید، می توانید در تست ام بی تی آی تست و تایپ شرکت کرده و گزارش کامل آن را نیز دریافت کنید.

هشدارهای رایج در آگهی های شغلی

گاهی یک آگهی شغلی تمام اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار می دهد (اگر دقت داشته باشید). در این بخش می گوییم حواستان به چه چیزهایی باشد تا شغلی را انتخاب نکنید که کارتان تمام وجود شما را از بین ببرد.

1. توصیف مبهم شغل

اگر با دیدن یک آگهی شغلی نمی دانید مسئولیت های واقعی شما چیست، نشان می دهد شرکت موردنظر نیز ممکن است نداند دنبال چه چیزی است. این حس «بعدا متوجه می شویم» می تواند خبر از تغییرات لحظه آخری، اهداف نامشخص و ناپایداری تقریبی شغلی بدهد.

اگر بدون برنامه ریزی و آمادگی کارها را انجام می دهید، عالی است! ممکن است چنین محیط شغلی را دوست داشته باشید، اما سایرین شاید بهتر باشد دنبال شغل دیگری بگردند.

2. استفاده بیش از حد از کلمات ترند و اصطلاحات

بدون تردید آگهی های شغلی سرشار از کلمات قلنبه یا اصطلاحات و ضرب المثل را دیده اید. ممکن است چنین عباراتی انگیزه بخش باشند، اما اغلب مشکلات واقعی را می پوشانند. به این آگهی ها دقت کنید. اغلب آن ها مسائل زیر را نشان می دهند:

  • استفاده از عبارت پرشتاب به معنای محیط کاری با استرس بالا با موعد تحویل سختگیرانه و غیرواقع گرایانه پروژه ها است.
  • استفاده از کلمه ای مانند ستاره یعنی از شما انتظار می رود وظایفی بیشتر از حد معمولی و بدون تردید حقوق بیشتر انجام دهید!
  • سخت کار کن، زیاد تفریح کن: این اصطلاح خبر از فرهنگ کاری می دهد که ممکن است توجه به زندگی شخصی برای شما به یک گزینه تبدیل شود.

چنین اصطلاحاتی ممکن است خبر از انتظارهای غیرواقع گرایانه بدهند، بدون وعده حمایت یا تعادلی که باید به همراهشان باشد.

3. شاخص های نرخ بالای ترک شرکت

اصطلاحاتی مانند «استخدام فوری» یا «تیم سریعا در حال رشد» نویدبخش به نظر می رسند، اما همچنین ممکن است نشانه ای برای نرخ بالای ترک شرکت باشند. استخدام فوری ممکن است به این معنا باشد که اعضای قبلی تیم با نارضایتی شرکت را ترک کرده اند و تیم سریعا در حال رشد ممکن است نشانه ای برای مشکلات سازمانی یا مدیریتی باشد. در قبول چنین شغل هایی تجدیدنظر کنید.

4. نبود فرصت های آشکار پیشرفت شغلی

اگر در توصیف شغل اشاره ای به رشد و توسعه نشده است، نشان می دهد که این شرکت برای پیشرفت کارمندان خود اولویت قائل نمی شود. بدون مسیر آشکاری برای رشد، ممکن است درجا بزنید. به خصوص اگر قصد رشد دارید. شرکت هایی که واقعا در انتخاب کارمندان خود دقت می کنند، معمولا در همان آگهی شغلی بر آموزش، یادگیری یا فرصت هایی برای پیشرفت شغلی تاکید دارند.

5. تاکید بیش از حد بر انجام چندین وظیفه

آگهی شغلی که تاکید بیش از حد بر «انجام چند وظیفه» داشته باشند، ممکن است نشان دهد شرکت موردنظر کمبود کارمند یا انتظارهای غیرواقع گرایانه دارد. چنین چیزی ممکن است خبر از این بدهد که آن ها از شما انتظار دارند چندین وظیفه شغلی را بدون حمایت کافی، انجام دهید.

بدون تردید چند وظیفه ای بودن عالی است، اما زمانی که تاکید زیادی بر آن باشد نشان از محیط کاری دارد که در آن کارمندان در نهایت احساس فشار و فرسودگی خواهند کرد.

تیپ های شخصیتی و هشدارهایی که باید به آن ها دقت کنند

پیداکردن شغلی که واقعا متناسب با تیپ شخصیتی شما باشد، تفاوت زیادی بین عشق به کارتان و احساس گیرکردن ایجاد می کند. در این بخش می گوییم با توجه به تیپ شخصیتی خود به چه هشدارهایی دقت کنید:

1. مستقلان تحلیل گر (تیپ شخصیتی INTJ و INTP)

هشدارها: توصیف مبهم شغلی، اشاره به مدیریت خرد، سلسله مراتب شغلی خشک

علت: افراد با تیپ شخصیتی INTJ و تیپ INTP زمانی بهترین عملکرد خود را دارند که استقلال زیادی داشته باشند و انتظارها از آن ها مشخص باشد. اگر آگهی شغلی پر از اصطلاحات باشد، ممکن است مسئولیت های واقعی را نشان ندهد. به همین شکل اگر مشخص کند که مدیر شما حواسش به تمام حرکات کارمندانش است، می دانید که احتمالا این شغل مناسب شما نیست. این تیپ ها به فضا برای اندیشیدن و حل مشکلات به شیوه خود نیاز دارند و هر شغلی که کمتر از این باشد، به آن ها احساس خفگی می دهد.

برای شناخت بیشتر این تیپ ها مقاله های زیر را بخوانید:

2. روح های آزاد خلاق (تیپ شخصیتی ENFP و ENTP)

هشدارها: قوانین زیاد، نداشتن آزادی برای ابراز ایده های خلاقانه، استفاده بیش از حد از اصطلاحات فنی و شغلی

علت: افراد با تیپ شخصیتی ENFP و تیپ ENTP بهترین عملکرد خود را در شغل های سازش پذیر نشان می دهند که در آن ها بتوانند ایده های جدید را محک بزنند. آگهی های شغلی که تاکید بر قوانین یا اصطلاحات فنی داشته باشند، اغلب خبر از محیطی می دهند که ممکن است برای خلاقیت ارزش قائل نشوند. اگر احساس می کنید که مجبور به پیروی از قوانین خشک خواهید بود، این شغل ممکن است مناسب شما نباشد.

برای شناخت بیشتر این تیپ ها مقاله های زیر را بخوانید:

3. ایده آلیست های هدفمند (تیپ شخصیتی INFP و INFJ)

علت: افراد با تیپ شخصیتی INFP و شخصیت INFJ دنبال شغل هایی می گردند که همسو با ارزش هایشان باشد. اگر آگهی شغلی همش تاکید بر «سرعت و انرژی بالا» داشته باشد یا غیرشخصی به نظر برسد، خبر از محیط کاری می دهد که در آن معنا در اولویت قرار ندارد. اگر خبری از یک هدف والاتر نباشد، این تیپ ها ممکن است خیلی سریع احساس کنند شغل مناسبی را انتخاب نکردند.

برای شناخت بیشتر این تیپ ها مقاله های زیر را بخوانید:

4. رهبرانی که عاشق ساختار هستند (تیپ شخصیتی ENTJ و ESTJ)

هشدارها: مسیرهای پیشرفت گنگ، رهبری نامشخص، قدرت تصمیم گیری محدود

علت: افراد با تیپ شخصیتی ESTJ و تیپ ENTJ می خواهند مسیر پیشرفت شغلی آن ها مشخص باشد و دوست دارند در تیمی فعالیت کنند که بتوانند بهتر شوند. اگر آگهی شغلی نشان ندهد که چطور می توانید پیشرفت کنید یا مشخص نکند چه کسی مسئول است، ممکن است خبر از آشفتگی دهد. بدون رهبری و نقشه راهی که از آن باید پیروی کرد، پتانسیل این افراد به هدر خواهد رفت و احساس عقب ماندگی خواهند کرد.

برای شناخت بیشتر این تیپ ها مقاله های زیر را بخوانید:

5. بازیکنان حامی تیم (تیپ شخصیتی ENFJ و ESFJ)

هشدارها: نقش های منفرد، نبود ارتباط های تیمی، وظایف نامشخص

علت: افراد با تیپ شخصیتی ENFJ و تیپ ESFJ از نقش های حمایت کننده و مشارکتی لذت می برند. آگهی های شغلی برای موقعیت هایی که تعریف مشخص ندارند یا باید کارها را به تنهایی انجام دهد، به احتمال زیاد خبر از کار تیمی و حمایت منظمی که این افراد از آن لذت می برند، نمی دهند. آن ها محیطی را می خواهند که در آن احساس کنند بخشی از یک گروه منسجم هستند، در آن سهم دارند و ارتباط برقرار می کنند.

برای شناخت بیشتر این تیپ ها مقاله های زیر را بخوانید:

6. واقع گرایان مستقل (تیپ شخصیتی ISTJ و ISFJ)

هشدارها: مسئولیت های تعریف نشده، تاکید زیاد بر استخدام فوری، احساس آشفتگی

علت: افراد با تیپ شخصیتی ISTJ و تیپ ISFJ برای ثبات و نظم ارزش قائل می شوند. زمانی که آگهی شغلی خبر از محیطی بدون نظم بدهد یا اینکه آن ها همیشه در حال استخدام هستند، ممکن است پا درون محیطی آشفته بگذارید. به عنوان چنین تیپ شخصیتی دنبال وظایف ساختارمند با انتظارهای واضح می گردید، نه محیطی که در آن روزانه باید آشفتگی ها را برطرف کنید.

برای شناخت بیشتر این تیپ ها مقاله های زیر را بخوانید:

7. سخت کوشان واقع گرا (تیپ شخصیتی ESTP و ISTP)

هشدارها: کار فیزیکی کم، کاغذبازی بیش از حد، عواقب کاری نامشخص

علت: افراد با تیپ شخصیتی ISTP و شخصیت ESTP می خواهند با مشکلات واقعی درگیر شوند و نتایج را ببینند. آگهی های شغلی که این افراد را محدود به وظایف ادمینی یا نظریه ها کنند، این تیپ ها را بی قرار و ناآرام می کنند. آن ها عاشق عمل و هیجان هستند! اگر مشخص نباشد که چه مسیری را در پیش باید بگیرند و چه تاثیری بگذارند، احتمالا احساس خفگی خواهند کرد.

برای شناخت بیشتر این تیپ ها مقاله های زیر را بخوانید:

8. عمل گرایان مهربان (تیپ شخصیتی ISFP و ESFP)

هشدارها: تعامل کم افراد، وظایف تکراری بیش از حد زیاد، کارهای غیر فیزیکی و تجربی

علت: افراد با تیپ شخصیتی ISFP و تیپ ESFP دوست دارند با مردم ارتباط برقرار کنند و قاطی آن ها شوند. شغل های با تعامل کم یا وظایف تکرای زیاد ممکن است درگیری که این شخصیت ها دوست دارند، برایشان فراهم نکنند. به عنوان چنین تیپ شخصیتی زمانی که با سایرین تعامل داشته باشید و به کار خود گرما و خلاقیت ببخشید، بیشتر احساس سرزندگی خواهید کرد.

چطور با دقت بیشتر آگهی های شغلی را بررسی کنید

آگهی های شغلی بیشتر از آنچه که در آن ها نوشته شده است، اطلاعات در خود دارند. اطلاع از نحوه درک صحیح آن ها جلوی قبول وظایفی را که با سبک کاری شما همخوانی نداشته باشند، می گیرد. در این بخش می گوییم چطور این آگهی ها را بهتر بررسی کنید و ببینید شغل موردنظر واقعا مناسب شما است یا خیر.

سرنخ های زبانی: شناسایی کلماتی که محیط کاری را مشخص می کنند

گاهی نحوه توصیف یک شغل شما را به صورت تلویحی با محیط کار آشنا می کند. بعضی از اصطلاحات استفاده شده و معنای احتمالی واقعی آن ها به شرح زیر هستند:

  • محیط پرشتاب: معنا؟ فشار زیاد، تغییرات سریع و تحویل کارها همیشه سر موعد مشخص. اگر فردی یک محیط با سرعت قابل پیش بینی و ثابت را داشته باشد، چنین اصطلاحی برای او یک هشدار خواهد بود.
  • سخت کار کن، زیاد تفریح کن: این اصطلاح اغلب نشان از فرهنگی با ساعات کاری طولانی و انتظارهای بالا می دهد. اگر به یک تعادل عالی بین کار و زندگی خود نیاز دارید، این ممکن است یک هشدار باشد.
  • کارمند مستقل یا خودت شروع کن: این اصطلاحات ممکن است به این معنا باشند که با کمترین راهنمایی و نظارت روبرو خواهید شد. چنین چیزی اگر استقلال برایتان مهم باشد، بسیار عالی است. اما یک هشدار خواهد بود اگر افراد از ساختار یا مشارکت لذت می برند.
  • داشتن وظایف و نقش های زیاد: ممکن است هیجان انگیز به نظر برسد، اما همچنین به معنای داشتن مسئولیت های زیاد بدون مرزهای مشخص است. اگر برای نقش های تعریف شده ارزش قائل می شوید، این اصطلاح خبر از حجم کار غیرقابل پیش بینی و استرس زیاد می دهد.
  • مدیریت خوب استرس: کار زیاد و موعد تحویل بدون انعطاف پذیری پروژه ها اغلب معنای این اصطلاح است. اگر برایتان تعادل بین کار و زندگی اولویت است، این هشدار را جدی بگیرید.

تحقیق درباره فرهنگ شرکتی: نگاهی انداختن به پشت صحنه

اگر می خواهید بدانید که فرهنگ یک شرکت با شخصیت شما همخوانی دارد یا نه، به نکات زیر بیشتر دقت کنید:

  • نظر کارمندان: بعضی سایت ها مانند Glassdoor به شما اجازه می دهند با خواندن نظر کارمندان قبلی، از فرهنگ یک شرکت مطلع شوید. در نظرهای این افراد دنبال اطلاعاتی درباره سبک مدیریت، تعادل بین کار و زندگی و حال و هوای کلی آن شرکت باشید. این اطلاعات به خوبی به شما نشان می دهند در آن اداره چه خبر است.
  • رسانه اجتماعی: پروفایل رسانه اجتماعی شرکت موردنظر را بررسی کنید. آیا رویدادهای تیمی را جشن می گیرند و نقش کارمندان را نشان می دهند؟ توجه به این مسائل به شما اطلاعاتی درباره ارزش های آن ها و نحوه برخورد با کارمندانشان می دهد.
  • وب سایت و بلاگ شرکت: بیانیه ماموریت و پست های بلاگ آن شرکت را در سایتشان بررسی کنید. آیا درباره نوآوری، کار تیمی و سلامت کارمندان حرف می زنند؟ چنین چیزی اغلب آنچه را که در عمل، نه فقط روی کاغذ، برای آن ارزش قائل می شوند نشان می دهد.
  • لینکدین: درباره کارمندان آن شرکت تحقیق کنید. تا چه زمانی در آن می مانند؟ نرخ بالای ترک شرکت نشان از استرس زیاد و مشکلات مدیریتی می دهد، در حالیکه ثبات رشد و سال های متوالی استخدام محیطی پایدار و مثبت را مشخص می کند.

پرسیدن سوال در مصاحبه های شغلی: فراتر از آگهی شغلی پیش رفتن

مصاحبه کنندگان شانس شما هستند تا داستان کامل آن شرکت را متوجه شوید. در این بخش به سوال هایی اشاره می کنیم که مشخص می کنند آیا آن وظیفه شغلی مناسب سبک کاری شما است یا خیر:

روابط بین اعضای تیم

  • اعضای تیم معمولا با همدیگر کار می کنند؟
  • نحوه برخورد با اختلاف ها چطور است؟

این سوال ها باعث می شوند بدانید چطور با اعضای تیم تعامل خواهید داشت و بتوانید تصمیم بگیرید آیا با سبک همکاری و تعامل شما همخوانی دارد یا نه.

سبک مدیریت

  • رویکرد مدیریتی در این شرکت چطور است؟
  • هر چند وقت یکبار به کارمندان بازخورد می دهند؟

این سوال ها کمک می کنند بفهمید آیا سطح حمایت و خودمختاری با آنچه دنبال آن می گردید، همخوانی دارد یا نه.

رشد شغلی

  • چه فرصت هایی برای رشد شغلی وجود دارد؟
  • آیا می توانید چند مثال از پیشرفت های کارمندان در این شرکت بزنید؟

اگر برایتان رشد شغلی اهمیت دارد، این سوال ها به شما خواهند گرفت آیا در این شرکت جا برای پیشرفت خواهید داشت یا نه.

تعادل بین کار و زندگی

  • هفته کاری در این شرکت چطور است؟
  • رویکرد شرکت درباره ایجاد تعادل بین کار و زندگی چیست؟

پاسخ این سوال ها برای شما مشخص می کنند آیا انتظارهای آن شرکت همسو با چیزی است که به شما احساس آرامش و راحتی می دهد یا نه.

سخن نهایی

درک هشدارهایی که متناقض با نقاط قوت شما باشند، کلید یافتن شغل هایی است که واقعا مناسب شما هستند. زمانی که تیپ شخصیتی خود را بدانید، می توانید شغل هایی را در نظر بگیرید که به شما انرژی می بخشند و آن هایی را که مناسب شما نیستند، رد کنید. مثلا اگر برای استقلال احترام قائل می شوید، شغل های با مدیریت خرد فراوان احتمالا خیلی سریع شما را فرسوده می کنند. اگر هم برایتان کار تیمی بسیار مهم است، نقش های انفرادی به شما احساس انزوا و نداشتن انرژی می دهند.

انتخاب شغلی که مطابق با شخصیت شما باشد، بیشتر از چیزی مانند دوست داشتن آن است و باید مطمئن شوید که در آن شغل بهترین عملکرد خود را خواهید داشت و موفق می شوید. در پایان پیداکردن شغلی که با شخصیت شما همخوانی داشته باشد کمک به ایجاد زندگی شغلی می کند که در آن احساس راحتی کنید. زمانی که وظیفه مناسبی را قبول کنید، بیشتر به آن تعهد دارید، کمتر احساس استرس می کنید و خالصانه انگیزه دارید. آگاهی از تیپ شخصیتی نقش یک چراغ راهنما برای یافتن شغلی دارد که از هرنظر که مهم است، برایتان رضایت بخش باشد.


mbti (ام بی تی آی) شخصیت شناسی توسعه فردی خودشناسی


برای ثبت نظر بایستی ابتدا وارد شوید.