1403/09/12 11:58 PM - دیروز
در قسمت اول مقاله کدام تیپ ها شخصیتی بیشتر از همه احتمال دارد احساساتشان را درون خودشان نگه دارند، 4 تیپ INTJ، ISTJ، ISTP و INTP را بررسی کردیم. در این مقاله بقیه تیپ ها را توضیح خواهیم داد. پس همراهمان بمانید. قبل از شروع اگر از تیپ شخصیتی خود مطمئن نیستید، می توانید در تست ام بی تی آی تست و تایپ شرکت کرده و گزارش کامل آن را نیز دریافت کنید.
حالا بخشی از نتایج نظرسنجی مربوطه را برای 12 تیپ شخصیتی دیگر بررسی می کنیم. این بخش ها کمی خلاصه تر خواهند، اما همچنان مفیدند.
احساسات برای افراد با تیپ شخصیتی ESTJ اغلب مانند یک کودک غیرقابل کنترل است که وسط لیست مرتب کارهایی که باید انجام دهند، داد و بیداد می کند. انگیزه این افراد در زندگی عمل، کارآمدی و نتایج است. بنابراین صحبت درباره احساساتشان از نظرشان بی کفایتی است.
اما باید به این نکته توجه کرد که نادیده گرفتن احساسات باعث نمی شود ناپدید شوند، بلکه تضمینی برای این خواهد بود که بعدا با صدای بیشتر و آشفته تر نمایان خواهند شد. زمانی که افراد با تیپ شخصیتی ESTJ احساسات خود را بیش از حد زیاد سرکوب می کنند و سپس دچار استرس مزمن یا شدید می شوند، این احساسات به شکل غیرعادی منفجر می شوند.
این شخصیت ها ممکن است از دنیای اطراف فاصله بگیرند، دائما درباره بی کفایتی یا تنهایی فکر کنند، برخی از آن ها نیز ممکن است از کوره در بروند و تقصیر را به گردن سایرین بیاندازند. به تیپ های شخصیتی ESTJ توصیه می کنیم که:
برای شناخت بهتر این شخصیت ها، مقاله زیر را نیز بخوانید:
افراد با تیپ شخصیتی INFP در دنیایی از احساسات عمیق و ارزش های فردی زندگی می کنند و اغلب به شکلی درون احساسات خود فرو می روند که انگار به دل اقیانوس برای کاوش رفته اند. اما باید به این نکته دقت کرد که چون احساسات آن ها بسیار عمیق است، اغلب باید برای درک کامل این احساسات، تنها باشند.
خیلی زود صحبت کردن درباره احساساتشان مانند این است که یک شاهکار ظریف و نیمه تمام را به فردی بدهند که ممکن است آن را تحسین نکند. به تیپ های شخصیتی INFP توصیه می کنیم که:
این افراد را با کمک مقاله زیر بهتر می شناسید:
افراد با تیپ شخصیتی ISFP عمیقا در تماس با احساسات خود قرار دارند، اما آن را بروز نمی دهند. بلکه احساسات خود را درونشان حبس کرده و از طریق تجربه ها یا فعالیت های خلاقانه، آن ها را بررسی می کنند. برای این افراد خیلی زود صحبت کردن درباره احساسات آزاردهنده است، انگار فردی که خیلی کم می شناسید از شما بخواهد که شرم آورترین لحظات خود را به زبان آورید.
از نظر این تیپ های شخصیتی احساسات فقط برای تحلیل نیستند، بلکه باید به شکلی ملموس از طریق هنر، رقص، موسیقی یا هر نوع فعالیت فیزیکی دیگر احساس و تجربه شوند. به تیپ های شخصیتی ISFP توصیه می کنیم که:
این شخصیت ها را به کمک مقاله زیر بیشتر بشناسید:
افراد با تیپ شخصیتی INFJ اغلب نقش اسفنج احساسات را دارند و احساسات سایرین را جذب می کنند تا جایی که (گاهی) نمی دانند خودشان چه احساسی دارند. اگر آن ها وقت کافی در خلوت خود برای اندیشیدن نداشته باشند، فرسوده شده یا از نظر احساسی آشفته می شوند.
برای این افراد صحبت درباره احساساتشان یک چالش است و نیازهای سایرین را در اولویت می گذارند. بسیاری اوقات این افراد فکر می کنند اگر خودشان را در اولویت قرار دهند، خودخواهی است و بسیای اوقات باید مکث کنند و متوجه شوند که نیازهای آن ها مانند نیاز سایرین مهم است و آن ها نیز مانند دیگران انسانند. به تیپ های شخصیتی INFJ توصیه می کنیم که:
برای شناخت بیشتر این تیپ ها، مقاله زیر را مطالعه کنید:
افراد با تیپ شخصیتی ESTP عملگرا و کننده کار هستند نه اندیشمند، بنابراین پردازش احساسات برای آن ها مانند این است که در یک ترافیک شدید گیر کنند زمانی که ترجیح می دهند به سمت ماجراجویی بعدی تخت گاز بروند. این شخصیت ها احساسات خود را از طریق عمل خالی می کنند، خواه رفتن به باشگاه، درگیر شدن با یک پروژه یا فقط سرگرم ماندن باشد.
اما به این نکته باید دقت کرد که نادیده گرفتن خیلی طولانی احساسات باعث انفجار غیرمنتظره آن ها یا تصمیم های بدون فکری می شود که بعدا ممکن است از آن پشیمان شوند. به تیپ های شخصیتی ESTP توصیه می کنیم که:
به کمک مقاله زیر این شخصیت ها را بهتر بشناسید:
افراد با تیپ شخصیتی ENTJ رهبران بالفطره هستند و احساسات اغلب برایشان مانند چیزی است که به جای تجربه باید مدیریت کنند. بهره وری و کارآمدی برای این تیپ ها بسیار مهم است و احساسات در خود چیزی دارند که از نظر این شخصیت ها به اندازه کافی مشخص نیست.
اما حتی قاطع ترین ENTJ به سادگی نمی توانند با اطمینان تا ابد از احساسات عبور کنند. زمانی که استرس درون این افراد جمع می شود، تمام احساسات سرکوب شده به شکل غیرعادی منفجر شده و باعث می شود این شخصیت ها (و سایرین) تعجب کنند که چه اتفاقی افتاده است. به تیپ های شخصیتی ENTJ توصیه می کنیم که:
برای درک روابط این تیپ ها مقاله زیر را بخوانید:
افراد با تیپ شخصیتی ISFJ اغلب نیازهای سایرین را نسبت به نیازهای خود در اولویت می گذارند. اما آن ها همچنین از فرایندی به اسم احساسی برون ریز استفاده می کنند، به این معنا که بهترین شیوه پردازش احساساتشان به شکل خارجی است. یعنی نوشتن، صحبت یا حتی نوشتن آهنگ یا شعری درباره احساساتشان.
قسمت سخت ماجرا پیدا کردن فردی است که به اندازه کافی به او اعتماد کنند و واقعا او را امین خود بدانند. زمان، وفاداری و حمایت ویژگی های الزامی است که طرف مقابل باید داشته باشد تا این شخصیت ها احساسات خود را با او در میان بگذارند. به تیپ های شخصیتی ISFJ توصیه می کنیم که:
به کمک مقاله زیر این تیپ ها را بهتر بشناسید:
افراد با تیپ شخصیتی ESFP عملگرا و با شور و اشتیاق بالا هستند، اما حتی این مردم سرخوش برای پردازش احساسات عمیق تر خود به زمان نیاز دارند. زمانی که آن ها احساسات خود را نادیده بگیرند، با خطر فرسودگی یا آشفتگی روبرو می شوند.
چون این شخصیت ها از فرایندی به اسم احساسی درون ریز استفاده می کنند، اغلب باید از سایرین فاصله بگیرند و برای پردازش واقعی احساسات خود تنها باشند. خوداندیشی در سکوت به همراه استفاده از خلاقیت برای تخلیه احساسات، به ESFPها کمک می کند احساسات خود را بررسی کنند و انرژی خود را مجددا بدست آورند. به تیپ های شخصیتی ESFP توصیه می کنیم که:
این تیپ ها خصوصیات احتمالی زیر را دارند:
افراد با تیپ شخصیتی ESFJ برای اینکه احساسات خود را بیان کرده و پردازش کنند، به جامعه و دوستی نیاز دارند. قسمت سخت ماجرا برای آن ها برخورد با احساسات آشفته ای است که ممکن است باعث قضاوت سایرین شود. به همین دلیل ژورنال نویسی یا حتی ضبط صدایشان و صحبت درباره احساساتشان و گوش دادن مجدد به آن، برایشان فوق العاده مفید است.
چون این شخصیت ها جزو تیپ های احساسی برون ریز قرار می گیرند، بسیار مهم است احساسات خود را به شکل بیرونی پردازش کنند. زمانی که این شخصیت ها صحبت هایشان را درباره احساساتشان بشنوند، با قدرت بیشتری می توانند آن ها را پردازش کرده و درک کنند. به تیپ های شخصیتی ESFJ توصیه می کنیم که:
برای درک بهتر روابط خود مقاله زیر را بخوانید:
افراد با تیپ شخصیتی ENFP، خلاق، پر انرژی و سرشار از ایده هستند، اما زمانی که از نظر احساسی آشفته می شوند به سکوت نیاز دارند تا احساسات خود را درک کنند. بدون داشتن فضایی خلوت و تنهایی، احساسات این افراد آن ها را به سمت بیش اندیشی و بی قراری سوق می دهند.
خویشتن اندیشی و ابراز خلاقانه به ENFPها کمک می کند به تعادل برسند و نگاهی شفافانه به احساسات خود بیاندازند. در همان حین، این افراد برونگرا می خواهند با سایرین ارتباط برقرار کنند و با آن ها به درک متقابل برسند.
بسیاری از شخصیت های ENFP (57.41درصد) اعلام کردند که ترکیبی از تنها بودن و صحبت با سایرین را برای پردازش احساسات خود ترجیح می دهند. به تیپ های شخصیتی ENFP توصیه می کنیم که:
این شخصیت ها را با خواندن مقاله زیر بهتر درک کنید:
افراد با تیپ شخصیتی ENTP سریع تصمیم می گیرند و فکر می کنند و اغلب در حال تبادل ایده ها و بحث هستند، به جای اینکه به احساسات خود توجه کنند. اما حتی آن ها برای پردازش احساسات به زمان نیاز دارند، به خصوص وقتی که احساساتشان گنگ و ناپیداست و به سختی می توانند کلماتی برای بیان آن پیدا کنند.
زمانی که سایرین از آن ها می پرسند چه احساسی دارند، گاهی آن ها احساس می کنند در پیدا کردن واژه گم شده اند (که به ندرت چنین اتفاقی برای این شخصیت ها رخ می دهد). به تیپ های شخصیتی ENTP توصیه می کنیم که:
مقاله زیر کمک می کند این افراد خود را بهتر درک کنند:
افراد با تیپ شخصیتی ENFJ در دنیای تیپ های شخصیتی، همدلان و مربیان هستند و اغلب بیشتر به عواطف سایرین توجه می کنند تا خودشان. زمانی که آن ها برای پردازش احساسات خود وقت می گذارند، معمولا از طریق راهکارهای بیرونی است. یعنی صحبت کردن، نوشتن یا حتی رقصیدن برای تخلیه احساساتشان.
تمایل آن ها به در اولویت گذاشتن نیازها و احساسات سایرین باعث می شود در بررسی کامل دنیای عاطفی خود تردید داشته باشند. به تیپ های شخصیتی ENFJ توصیه می کنیم که:
این تیپ ها را با خواندن مقاله زیر بیشتر می شناسید: