1403/11/25 11:41 PM - 8 روز قبل
در ارزیابی که شرکت بریتانیایی «رابرت والترز» انجام داده است، 52درصد شاغلان از نسل زد می گویند که یک نقش مدیریتی رایج و سنتی را نمی خواهند. این افراد به جای بالا رفتن از نردبان شرکتی (رسیدن به سلسله مراتب بالاتر در یک شرکت) مسیر فردی را در پیشرفت شغلی ترجیح می دهند یا به عبارت دیگر فاصله گرفتن از مدیریت واسطه. نسل زد ترجیح می دهد به شیوه خود شهرت و مهارت هایش را افزایش دهد، به جای آنکه به موقعیت یک مدیر واسطه برسد که از نظر آن ها به معنای پاداش اندک و استرس زیاد است.
با آنکه کارفرمایان نگران کمبود بالقوه مدیران واسطه طی چند سال آینده هستند، این داده اطلاعات بسیار جالب تری را در اختیار ما قرار می دهد. اینکه نیمی از نسل زد می گویند که آگاهانه در حال حذف مدیریت واسه هستند، یعنی نیمی دیگر اینطور نیستند. آیا ممکن است ارتباطی بین این اختلاف ترجیحات و اینیاگرام باشد؟ در این مقاله به این سوال پاسخ خواهیم داد. قبل از شروع اگر هنوز از تیپ شخصیتی خود مطلع نیستید، می توانید در تست اینیاگرام تست و تایپ شرکت کرده و گزارش کامل آن را نیز دریافت کنید.
افرادی که خودداری آگاهانه از مدیریت واسطه را انتخاب می کنند، اغلب دلایل بسیار مشخصی برای این دارند که چرا نمی خواهند یک تیم را مدیریت کنند. بسیاری از افراد فشار حمایت از عملکرد سایر افراد یا این احساس را که مسئول موفقیت آن ها هستند، نمی خواهند.
دلایل سایر افراد بسیار شخصی تر است. آن ها نمی خواهند فرصت های رشد فردی خود را محدود کنند یا ترجیح می دهند تمرکز خود را بر کاری بگذارند که برایشان از نظر فردی معنادار است تا اینکه سایرین را مدیریت کنند. این دلایل نشان می دهند که بعضی از تیپ های اینیاگرام بیشتر از سایرین احتمال دارد از مسیرهای رایج شغلی فاصله بگیرند.
افراد با تیپ 4 اینیاگرام قبل از اینکه فاصله گرفتن از مدیریت میانی مرسوم باشد یا حتی به عنوان یک مفهوم واقعی شناخته شود، از آن فاصله می گرفتند! این تیپ ها فوق العاده مستقل هستند! آن ها برای اصالت و خلاقیت بیشتر از هر چیزی ارزش قائل می شوند و همیشه بر توسعه این دسته از منحصر به فردترین ویژگی های هویت خود تمرکز دارند.
تیپ چهاری ها به رشد فردی و شغلی تعهد دارند اما تنها زمانی که بتوانند یک مسیر واحد را که منحصرا برای خودشان باشد، دنبال کنند. این شخصیت ها بازخورد منفی را به نوعی به دل می گیرند و زیاد دوست ندارند به سایرین نیز بازخورد بدهند.
این ویژگی ها مناسب یک مدیر کارآمد میانی نیستند یا مدیر شاد. تیپ چهاری های فردگرا زمانی خوشحال می شوند که سایرین به علت تخصصی که دارند، نظرشان را بخواهند و واقعا از ته دل نظر تخصص خود را در میان می گذارند. اما آن ها هیچ میلی به اینکه چون در مقام یک مدیر قرار گرفته اند توجه به سمت آن ها باشد، ندارند.
برای شناخت بهتر این تیپ ها، مقاله زیر را بخوانید:
افراد با تیپ 5 اینیاگرام مانند آن هایی که آگاهانه از مدیریت میانی دوری می کنند، ترجیح می دهند با توسعه مهارت های خود و عمق بخشیدن به دانششان، در شغل خود موفق شوند. علت آن تلاش این افراد برای خودکارآمدی است.
این تیپ ها انرژی خود را به سمت درونشان هدایت می کنند نه بیرونشان. آن ها تکیه بر قابلیت های خود برای پیشرفت در این جهان دارند و اصلا نمی خواهند خودشان را در یک ساختار قدرت رایج و سنتی جا بدهند. تیپ پنجی ها فوق العاده کنجکاو هستند و معمولا سوال زیاد می پرسند که الزاما چنین ویژگی هایی مناسب مدیریت واسطه نیست.
چنین موقعیت های شغلی نیازمند احترام به قوانین و الگوها هستند که چنین چیزی هم با طبیعت شکاک تیپ پنجی ها مغایرت دارد. از دیدگاه این شخصیت ها هرچیزی در زندگی یک کار در پیشرفت است، از جمله خودشان.
تیپ پنجی های نسل زد آنقدر مشغول مطالعه دنیای اطراف خود هستند و سعی دارند که جایگاه خود را در آن متوجه شوند که از قبول شغل هایی که جلوی رشد مسیر فردی آن ها را در امتداد راه بگیرند، احساس راحتی نمی کنند.
برای کمک بهتر به همکاران خود، مقاله زیر را مطالعه کنید:
افرادی که نقش های مدیریتی را قبول می کنند باید با روتین و ساختار مشکلی نداشته باشند. آن ها باید بتوانند استرس را مدیریت کنند، هرگز اجازه ندهند حواسشان پرت شود یا به جزئیات بدون توجه به اینکه چه احساسی دارند، دقت کنند.
قبول وظیفه ای با چنین پیش نیازهایی واقعا برای افراد با تیپ 7 اینیاگرام سخت است. این تیپ ها تشنه تازگی هستند و از عمل و اکشن لذت می برند و به تکرار و بی حوصلگی حساسیت دارند. آن ها همیشه دنبال تجربه های تازه می گردند و تا جای ممکن خود را از هرگونه درد و ناراحتی دور نگه می دارند.
یک مسیر شغلی ایده آل برای این افراد مسیری است که به آن ها اجازه دهد «اشتیاق های خود را دنبال کنند» و چنین ویژگی برای داشتن یک نقش مدیریتی سنتی در اولویت نیست. تیپ هفتی های نسل زد انرژی جوانی را در وجود خود دارند. بنابراین می خواهند از فرصت ها استفاده کننده و نگران آینده نیستند.
بیشتر از هر چیزی خودداری آگاهانه از مدیریت واسطه در این افراد دیده می شود تا حدی که حتی شغل هایی را که کسی سعی کند آن ها را مدیریت کند دنبال نمی کنند، چه برسد خودشان سایرین را مدیریت کنند.
به کمک مقاله زیر در محیط کار نظم بیشتری داشته باشید:
در آن سوی ماجرا بعضی از تیپ های اینیاگرام قرار دارند که بیشتر از همه جذب نقش های سنتی مدیریت می شوند. دلایل نظری این ترجیح آن ها چیست؟
از دیدگاه افراد رایج با تیپ 1 اینیاگرام، فاصله گرفتن آگاهانه از مدیریت واسطه آزادی بخش به نظر نمی رسد. آن ها در عوض به آن به عنوان عامل محدودکننده گزینه هایشان نگاه می کنند که مسیر نویدبخش برای پیشرفت شغلی را مسدود می کند.
با آنکه این افراد در هر شغلی فوق العاده به موفقیت بالایی دست پیدا می کنند، مجموعه ویژگی هایی دارند که باعث می شود گزینه ای ایده آل برای موقعیت های مدیریتی باشند. این افراد نظم خوبی دارند، به جزئیات دقت می کنند و استانداردهای بالایی دارند که طبق آن از سازش و کوتاه آمدن خودداری می کنند.
این افراد برنامه ریزان عالی هستند که از سخت کوشی هراسی ندارند و متعهد به خدمت به شرکت هایی هستند که آن ها را به بهترین شکلی که می توانند، استخدام می کنند.
تیپ یکی ها به طور کلی و به خصوص نسل زد دارای چنین تیپی، تمرکز خود را بر رشد فردی می گذارند. اما آن ها از کار در محیط های با نظم و ساختار جاافتاده احساس راحتی می کنند. این افراد به احساس باطنی خود اعتماد دارند که آن را در اعتماد به نفسی که در موقعیت های رهبری نشان می دهند، می توان دید. یعنی موقعیت هایی که اقتدار بیشتری برای اجرایی کردن اهداف خود درباره اینکه یک سازمان باید چطور باشد، دارند.
به عنوان یک تیپ یکی، برای جلوگیری از کمالگرایی سمی خود مقاله زیر را بخوانید:
افراد با تیپ 3 اینیاگرام به عنوان رهبران بالفطره ای که همیشه به بهترین مسیر برای پیشرفت شغلی خود فکر می کنند، احتمالا از ترند فاصله گرفتن آگاهانه از مدیریت واسطه استقبال کنند. چون رقابت بر موقعیت های مدیریتی که آن ها روزی آن را به دست می آورند، کاهش می دهد!
این شخصیت ها در بین سایر تیپ های شخصیتی اینیاگرام بیشترین تمرکز و جدیت را دارند و رقابت جو هستند. آن ها می خواهند موفق شوند و اینکه به موفقیت هایشان احترام گذاشته شوند و دستیابی به ترفیعات شغلی که قدرت آن ها را بیشتر کند، دقیقا همان هدفی است که همیشه تلاش می کنند به آن برسند.
با توجه به جدیت این افراد برای پیشرفت و موفقیت، اجازه نمی دهند که هر فرصت قبول مقام رهبری و مدیریت از کنارشان به سادگی عبور کند. آن ها به توانایی خود برای مدیریت هر چالشی ایمان دارند و از شناخته شدن به علت قبول مسئولیت بیشتر و دستیابی به نتایج شگفت انگیز، لذت می برند.
برای شناخت بهتر خود، مقاله زیر را مطالعه کنید:
افراد با تیپ 6 اینیاگرام ترجیح می دهند در تعیین سرنوشت خود و سرنوشت شرکت هایی که آن ها را استخدام می کنند، نقش فعال تری داشته باشند. بنابراین فاصله گرفتن آگاهانه از مدیریت واسطه چیزی نیست که به خصوص برایشان جذاب باشد.
این تیپ ها از اینکه همه چیز را به شانس و احتمال واگذار کنند، خودداری می کنند. آن ها برای تمام مسائل غیرقطعی برنامه دارند و از ثباتی که نتیجه داشتن ساختارهای رهبری مشخص است، احساس راحتی می کنند. تیپ ششی ها معمولا مدیران عالی می شوند، به علت رویکرد کنشگرایانه و جزئیات نگر خود.
این شخصیت ها قدرت بالایی در برقراری ارتباط و رساندن منظور خود دارند و مورد احترام افرادی که با آن ها کار می کنند قرار می گیرند. یعنی افرادی که آن ها را حلال باهوش مشکلات می دانند. از آنجایی که این شخصیت ها به صورت ذاتی شکاک هستند، روش های محک زده شده و سنتی انجام کارها را به ترندهای جدید ترجیح می دهند.
بنابراین آن ها به خوبی در سیستم های سلسله مراتبی جای می گیرند و می دانند چطور زمانی که صاحب قدرت شدند، عاقلانه از آن استفاده کنند.
برای افزایش بهره وری خود، مقاله زیر را بخوانید:
بر اساس تیپ شخصیتی اینیاگرام خود، کدام ویژگی خود را باید در محیط کار بیشتر نشان دهید
توجه به تیپ شخصیتی افراد کمک می کند متوجه شویم چه افرادی ترند فاصله گرفتن آگاهانه از مدیریت میانی را هدایت می کنند و چه کسانی ممکن است در برابر آن مقاومت کنند. اما تفاوت های شخصیتی بین افراد کاملا نمی تواند محبوبیت این مفهوم را در بین افراد با نسل زد به عنوان یک گروه، توضیح دهد.
چیزی که این ترند به ما نشان می دهد این است که نسل ها نیز مانند مردم، پروفایل های شخصیتی منحصر به فرد خود را دارند. تیپ شخصیتی فردی و نسلی که به آن تعلق داریم، بر برخورد ما نسبت به کار اثر می گذارد. این چیزی است که به شکل گیری ترندهای جدید اجازه می دهد، حتی اگر درصدهایی از هر تیپ شخصیتی از یک نسل به نسل دیگر فرق نکنند.