کدام تیپ شخصیتی فکر می کند که همه بهتر از من هستند؟

1403/12/26 2:42 AM - 16 روز قبل


وسواس مقایسه کردن، ممکن است این اصطلاح را نشنیده باشید اما معنای آن کاملا آشناست. این اتفاق زمانی رخ می دهد که به صورت مرتب خود را با سایرین مقایسه می کنید و همیشه در جایگاه پایین تری قرار می گیرید. نتیجه این مقایسه کردن های دائمی احساس ناکافی بودن، خودارزشی پایین و حسادت به داشته های افراد دیگر است.

از طرفی با آنکه می دانید وسواس مقایسه کردن عمل اشتباهی است، نادیده گرفتن آن همیشه راحت نیست. آیا تقصیر شما است؟ تحقیقات می گویند که 21درصد افکار ما شامل نوعی مقایسه می شوند، بنابراین تجربه ای جهانی است.

اما با آنکه بعضی از تیپ های شخصیتی تنها برای مدت کوتاهی حواسشان به کارهای دیگران پرت می شود، سایرین بیشتر ممکن است اسیر این موضوع شوند و خودشان را در فرایند مقایسه کردن گم کنند که اغلب اثرات مخربی دارد. در این مقاله می گوییم مدام تیپ های شخصیتی MBTI بیشتر احتمال دارد خود را با سایرین مقایسه کنند. پس همراهمان بمانید. قبل از شروع اگر از تیپ شخصیتی خود مطمئن نیستید، می توانید در تست ام بی تی آی تست و تایپ شرکت کرده و گزارش کامل آن را نیز دریافت کنید.

تیپ های شخصیتی که بیشتر ممکن است خود را با سایرین مقایسه کنند

تیپ شخصیتی ENFJ

تیپ شخصیتی ENFJ می توانند خیلی به خود سخت بگیرند. آن ها زمانی که اوضاع طبق برنامه پیش نرود، خودشان را مقصر می دانند و اغلب شکست ها را به علت کمبودهای شخصی خود می دانند. چنین رفتاری باعث می شود کاملا مستعد اثرات سمی وسواس مقایسه کردن باشند. آن ها احساس می کنند مجبورند به عملکرد سایرین دقت کنند، حتی اگر یک مقایسه منصفانه نباشد و ممکن است اسیر سیاه چال نابودکننده این آرزو شوند که ای کاش زندگی فرد دیگری را داشتند.

این تیپ ها را با خواندن مقاله زیر بیشتر می شناسید:

تیپ شخصیتی INFJ

گرچه افراد با تیپ شخصیتی INFJ اغلب دوست دارند خودشان را با سایرین مقایسه کنند، ریشه آن همدلی است نه حسادت. این شخصیت ها معمولا عملکرد خوبی در تایید ارزش خود دارند و بنابراین احساس نمی کنند موفقیت دیگران به آن ها لطمه می زند. زمانی که آن ها خودشان را با سایرین مقایسه می کنند، علت آن میل به درک شدن یا حمایت توسط آن ها با در میان گذاشتن تجربه هایشان است. هدف ایجاد یک تفاوت مثبت است، اما همچنان یک مقایسه محسوب می شود.

برای شناخت بیشتر این تیپ ها، مقاله زیر را مطالعه کنید:

تیپ شخصیتی INFP

با آنکه افراد با تیپ شخصیتی INFP معمولا از محیط های رقابتی فاصله می گیرند، از جمله مقایسه های مخرب، گاهی نمی توانند جلوی خودشان را بگیرند. اکثرا این افراد خودشان را با افرادی مقایسه می کنند که از نظرشان در زمینه ای که آن ها اشتیاق آن را دارند موفق هستند، مانند کار خلاقانه یا کمک به سایرین.

تیپ های INFP همچنین مستعد تفکر داشتن کمبود هستند، یعنی موفقیت های سایرین از موفقیت آن ها می کاهد. نگاه به مقایسه از طریق این دید منفی فقط تشدیدکننده حس این افراد نسبت به فردی شکست خورده بودن و خودتردیدی است.

تیپ های شخصیتی که اندکی مقایسه می کنند، اما هدف اصلی آن ها نیست

تیپ شخصیتی ESTJ

اعتماد به نفس از افراد با تیپ شخصیتی ESTJ به بیرون تراوش می کند، بنابراین آن ها بیشتر اوقات احساس می کنند که نیازی به مقایسه خودشان با سایرین نیست. زمانی که این افراد مقایسه می کنند، معمولا به این دلیل است که فردی انتظارهای بالای آن ها را برآورده نکرده و مقایسه روشی برای انتقاد از آن ها یا مسخره کردنشان است.

درست حدس زدید، تیپ های ESTJ خودشان را به این دلیل با سایرین مقایسه می کنند که به خود فخر بورزند و احساس کنند که عملکرد بهتری از فرد دیگر دارند! ممکن است ناخوشایند به نظر برسد، اما حداقل خودشان را برای اینکه احساس بدتری داشته باشند، مقایسه نمی کنند.

برای شناخت بهتر این شخصیت ها، مقاله زیر را نیز بخوانید:

تیپ شخصیتی INTJ

افراد با تیپ شخصیتی INTJ همیشه اشتیاق به رشد و پیشرفت شخصی دارند، بنابراین اغلب خود را با سایرین مقایسه می کنند تا جایگاهشان را بدانند. چیزی که آن ها را متمایز می کند این است که معمولا این کار را مقایسه نمی دانند، بلکه هدف یادگیری از سایرین است و فهمیدن چیزی که آن ها را موفق می کند.

با این حال این تیپ ها همیشه رفتار آرامی در جبهه مقایسه کردن ندارد. آن ها را در یک موقعیت رقابت جویانه قرار دهید تا تمام تلاششان را برای برنده شدن کنند و در مسیر دستیابی به اهداف خود سایرین را دقیقا مورد ارزیابی قرار دهند.

این تیپ ها را کمک مقاله زیر بیشتر بشناسید:

تیپ شخصیتی ISTJ

افراد با تیپ شخصیتی ISTJ می توانند صادق و رک باشند که بیشتر اوقات خوب است. اما گاهی آن ها بیشتر از آنچه که به نفعشان باشند، انتقادجو و خودانتقادجو می شوند. این شخصیت ها زمانی که اتفاق بدی می افتد به خود سخت می گیرند که باعث می شود آرزو کنند که بیشتر شبیه به سایرین بودند. نتیجه آن مقایسه های ناسالم است که طی آن خود را با نقاط قوت دیگران مقایسه می کنند و در این بین نقاط قوت خود را نادیده می گیرند.

این تیپ ها در حالت ناسالم خود ویژگی های زیر را دارند:

تیپ شخصیتی ISFJ

با آنکه افراد با تیپ شخصیتی ISFJ موفقیت را ممکن است بخواهند، ریشه آن در دریافت عشق است. آن ها زیاد نگران موقعیت خود نسبت به سایرین نیستند، تا زمانی که احساس رضایت و قدردانی کنند. این شخصیت ها در روزهای بعد ممکن است اسیر مقداری وسواس مقایسه کردن شوند، به خصوص زمانی که احساس کنند سایرین را در اولویت گذاشته اند و رفتار مشابهی با آن ها نشده است. اکثر اوقات این شخصیت ها از مسیر خود راضی هستند و احساس نمی کنند که دائما خودشان را باید با سایرین مقایسه کنند.

به کمک مقاله زیر این تیپ ها را بهتر بشناسید:

تیپ شخصیتی INTP

از آنجایی که تیپ شخصیتی INTP ممکن است اندکی اجتماعی نباشد، ترجیح می دهد در خانه خود مشغول انجام کارهایش باشد به جای اینکه خود را با سایرین مقایسه کند. نتیجه؟ این شخصیت ها میل به تحلیل همه چیز و همه کس دارند که ممکن است باعث شود مقداری به وسواس مقایسه کردن بپردازند.

چون مقایسه های شخصیت های INTP پشت درهای بسته رخ می دهد، بدون اینکه طبق حقایق بیرون بررسی شوند، برایشان سخت است دیدگاه سالمی داشته باشند. این نوع مقایسه به سادگی اثر عکس دارد و باعث می شود در جاده خودتردیدی و منفی نگری گیر بیافتند.

این شخصیت ها را با مطالعه مقاله زیر بهتر بشناسید

تیپ شخصیتی ESTP

افراد با تیپ شخصیتی ESTP مانند شب پره ها که به سمت شعله می روند، جذب سایرین می شوند، چون بسیار سرزنده و شوخ هستند. اما شخصیت دیگر آن ها ویژگی دیگری نیز دارد، یعنی عمل کردن بدون فکر و رقابت جویی و نیاز به تحریک دائمی.

این شخصیت ها اغلب از فومو (ترس از دست دادن) رنج می برند که باعث می شود بخواهند بررسی کنند سایرین چه کار می کنند و اگر فردی به نظر برسد که کارهای هیجان انگیزتری انجام می دهد، احساس می کنند عقب افتاده اند.

به کمک مقاله زیر این شخصیت ها را بهتر بشناسید:

تیپ های شخصیتی که کمتر احتمال دارد خود را با سایرین مقایسه کنند

تیپ شخصیتی ISTP

افراد با تیپ شخصیتی ISTP از فشار مقایسه خود با سایرین نفرت دارند، بنابراین این کار را انجام نمی دهند. آن ها مسیر خود در زندگی را شکل می دهند و تمرکزشان بر آنچه است که برای شادبودن باید انجام دهند. چون اصیل بودن بهتر از این است که تقلیدی از دیگران باشند. این شخصیت ها ممکن است موفقیت های سایرین را جالب یا الهام بخش بدانند، اما مقایسه دستاورهای خود با سایرین در دستور کارشان قرار ندارد.

این شخصیت ها را با پس از خواندن مقاله زیر بهتر بشناسید:

تیپ شخصیتی ISFP

افراد با تیپ شخصیتی ISFP می خواهند خود واقعیشان شناخته شود، نه کسی که در مقایسه با دیگران به او تبدیل می شوند. این افراد از محیط های آرامش بخش لذت می برند و مقایسه کردن جنجال بیخود را به زندگی آن ها می آورد. زمانی که آن ها اسیر وسوسه خود با سایرین می شوند، سریعا به خود یادآوری می کنند که همه نقاط قوت و استعدادهای خاص خود را دارند و نیازی به مقایسه یا رقابت نیست.

این شخصیت ها را به کمک مقاله زیر بیشتر بشناسید:

تیپ شخصیتی ESFP

افراد با تیپ شخصیتی ESFP عاشق زندگی کردن در لحظه و خوشگذرانی هستند، اما زیر پوسته مطمئن به خود آن ها ناامنی عمیقی نهفته است. این شخصیت ها نمی خواهند با سایرین مقایسه شوند، چون ممکن است عیوب آن ها را آشکار کند و ارزشمندیشان را زیر سوال ببرد. این افراد می دانند که بهتر است بر تجربه های خود تمرکز کنند، بنابراین مقایسه کردن چیزی نیست که به صورت منظم آن را انجام دهند.

این تیپ ها خصوصیات احتمالی زیر را دارند:

تیپ شخصیتی ENFP

افراد با تیپ شخصیتی ENFP نیاز شدیدی به تاییدشدن دارند که باعث می شود مردم فکر کنند این شخصیت ها زمان زیادی را صرف مقایسه خود با سایرین می کنند. اما این تصور اشتباه است. ENFPها ممکن است گاهی خودشان را مقایسه کنند، اما بیشتر دلیل آن از روی کنجکاوی و این است که می خواهند بیشتر درباره آن فرد بدانند. این افراد دنبال ارتباط عمیق هستند، نه مقایسه.

این شخصیت ها را با خواندن مقاله زیر بهتر درک کنید:

تیپ شخصیتی ENTP

هدف فردی با تیپ شخصیتی ENTP حرکت به جلو در زندگی با داشتن ایده های جدید و جسورانه است. معنای آن معمولا همکاری با سایرین است نه مقایسه یا رقابت با آن ها. این شخصیت ها بدون تردید به بحث کردن و مخالفت با سایرین علاقه دارند اما علت آن این نیست که سعی می کنند بهتر از سایرین باشند. بلکه ENTPها به توانایی های خود ایمان دارند و برای اینکه بدانند در مسیر درستی قرار دارند، نیازی به تایید سایرین ندارند.

مقاله زیر کمک می کند این افراد خود را بهتر درک کنند:

تیپ شخصیتی ESFJ

افراد با تیپ شخصیتی ESFJ نسبتا در برابر فشار وسواس مقایسه کردن در امان هستند و آن را یک استرس غیرضروری می دانند. بیشتر اوقات این شخصیت ها می خواهند دیگران آن ها را دوست داشته باشند. از نظر این تیپ ها بازی مقایسه کردن عاقبت خوبی ندارد، چون به طرز اشتباهی احساس برتری یا پایین بودن را به وجود می آورد و در نهایت فرد همیشه احساس ناامیدی می کند.

برای درک بهتر روابط خود مقاله زیر را بخوانید:

تیپ شخصیتی ENTJ

با توجه به تمرکز شدید افراد با تیپ شخصیتی ENTJ بر پیداکردن راه حل و انجام کارها، آن ها می توانند اندکی رقابت جو باشند. اما اگر اصلا این افراد خود را با دیگران مقایسه کننند هدف بهتر بودن از آن ها نیست، بلکه مقایسه برایشان ابزاری برای دستیابی به اهدافشان به موثرترین شکل ممکن است. یعنی با این کار اطلاعات بیشتری در اختیار خواهند داشت. این تیپ اسیر اسکرول کردن بی پایان در اینستاگرام و مقایسه نخواهد شد، چون بیش از حد مشغول تلاش برای رسیدن به موفقیت های خود است.

اگر مدیر فردی با این تیپ شخصیتی هستید، مطلب عملکرد تیمی شخصیت ENTJ در تیم سازی را مطالعه کنید.


mbti (ام بی تی آی) شخصیت شناسی توسعه فردی خودشناسی


برای ثبت نظر بایستی ابتدا وارد شوید.