تیپ شخصیتی INFP در برابر INFJ: چطور این دو تیپ را از یکدیگر تشخیص دهید

1404/04/17 8:44 AM - 4 ساعت قبل


تشخیص بعضی از تیپ های شخصیتی از یکدیگر به علت ترجیحات مشابهی که دارند، سخت است. یکی از متداول ترین اشتباهات در این زمینه مربوط به دو تیپ INFP و شخصیت INFJ می شود. هر دو درونگرایان شهودی و احساسی هستند که عمیقا به مردم توجه می کنند، برای اصالت ارزش قائل می شوند و در زندگی می خواهند هدفمند باشند.

چون این دو اغلب علایق و سبک ارتباطی مشابهی دارند، جای تعجب ندارد که بسیاری از افراد خودشان مطمئن نیستند که جزو کدام یک از این تیپ ها قرار می گیرند. گرچه نباید اجازه دهید این شباهت ها شما را گول بزند، چون این دو تیپ زمانی که ویژگی های هر کدام را بررسی کنید کاملا با همدیگر فرق دارند.

تیپ های INFP و INFJ با آنکه هر دو ایده آلیست های دلسوز و خلاق هستند، تفاوت های بارزی دارند که باعث می شود تشخیص آن ها ساده تر شود. بنابراین اگر شما هم شک دارید که خودتان یا دوستتان کدام یک از این دو تیپ هستید، تا انتهای این مقاله همراهمان باشید تا بدانید چطور آن ها را تشخیص دهید. قبل از شروع اگر از تیپ شخصیتی خود مطمئن نیستید، می توانید در تست ام بی تی آی تست و تایپ شرکت کرده و گزارش کامل آن را نیز دریافت کنید.

ترجیحات قضاوتی و ادارکی تیپ INFP در مقابل تیپ INFJ

در سیستم 16 تیپی MBTI، حتی تفاوت در یک حرف نشان دهنده تغییر بارز در رویکرد یک تیپ نسبت به دنیا است. چنین چیزی به خصوص درباره شخصیت های INFP و INFJ صادق است، دو تیپی که در نگاه اول وجه اشتراک های متعددی دارند. اما زمانی که به آخرین حرف تیپ آن ها دقت کنید، ادراکی برای INFPها و قضاوتی برای INFJها، متوجه یک تفاوت بزرگ خواهید شد.

ترجیح قضاوتی در برابر ادراکی مشخص می کند چطور زندگی خود را پیش می برید، اینکه میل به برنامه ریزی و نظم (قضاوتی) یا انعطاف پذیری و خودجوش بودن (ادراکی) داشته باشید. نظم و ساختار چیزی بیشتر از مرتب کردن جوراب ها در کشو را در بر می گیرد و روی دایره اجتماعی، کار، روابط شما و مسائل متعدد دیگر اثر می گذارد. چون اینکه چطور به زندگی خود نظم می بخشید، انتخاب های مهم شما را مشخص می کند.

اما معنای آن این نیست که یک تیپ سخت گیر و دیگری بی نظم و آشفته است. هر دو تیپ می توانند از برنامه ریزی و عمل کردن بدون فکر لذت ببرند، اما چیزی که بین این دو فرق می گذارد این است که چقدر به چنین چیزی تکیه بیشتری داشته باشید تا احساس آرامش و کنترل داشتن کنید.

شخصیت های INFJ به عنوان تیپ های قضاوتی اغلب زمانی بیشتر احساس راحتی می کنند که برنامه داشته باشند. این افراد دوست دارند به همه چیز خاتمه دهند و گزینه های بیش از حد بدون نتیجه و نامعلوم برایشان ناخوشایند است.

معنای آن این نیست که تیپ های INFJ هرگز طبق هیجانات و بدون فکر عمل نمی کنند، چون می توانند خلاق و خیال پرداز باشند اما ترجیح می دهند که خودانگیختگی آن ها برنامه ریزی شده باشد یا حداقل با یک ساختار کلی متعادل شود. این افراد به زمان نیاز دارند تا از نظر ذهنی برای غافلگیر شدن ها آماده شوند و تغییرات ناگهانی برایشان به جای اینکه هیجان انگیز باشد، آشفته کننده است.

در مقابل تیپ های INFP زمانی که محدودیتی در جلوی راهشان نیست شکوفا می شوند. ترجیح ادراکی این افراد باعث می شود که بیشتر با نااطمینانی و تغییر راحت باشند. آن ها دوست دارند گزینه های خود را باز نگه دارند و اغلب ترجیح می دهند زمانی که تمام احتمال ها را بررسی کردند، تصمیم بگیرند.

گرچه، شخصیت های INFP در برنامه ریزی یا دنبال کردن از روتین ها ناتوان نیستند. بسیاری از آن ها با نظم متعادل و آیین ها راحت هستند، به خصوص زمانی که این روتین ها از ارزش ها و رشد فردی آن ها حمایت کند. اما این تیپ ها در مقایسه با INFJها کمتر با مبهم بودن مشکل دارند و در لحظه سازگار می شوند.

بنابراین با آنکه یک تیپ INFJ ممکن است در جدول برنامه زمانی هفتگی خود همه چیز را با رنگ های مختلف مشخص کرده باشد و اگر برنامه تغییر کند ناراحت شود، تیپ INFP ممکن است هفته را با یک ایده مبهم شروع کرده و اشتیاق های خود را در همان لحظه که شکل می گیرند، دنبال کند. هیچ کدام از این دو تیپ از دیگری بهتر نیست، فقط تفاوت خیلی زیادی در ترجیح خود برای حرکت در دنیا دارند.

برای شناخت بیشتر تیپ های INFJ مقاله زیر را مطالعه کنید:

کارکردهای شناختی تیپ INFP در مقابل تیپ INFJ

گرچه دو تیپ INFP و INFJ اشتراک های زیادی دارند، کارکردهای شناختی آن ها دو قطب متفاوت هستند. زمانی که به غالب ترین کارکردهای شناختی این دو نگاه می کنیم، تفاوت بارزی را در نحوه اندیشیدن آن ها می بینیم.

هدایت کننده تیپ INFJ در زندگی کارکرد شهودی درون ریز (Ni) او است، در حالیکه غالب ترین نیروی شناختی تیپ INFP کارکرد احساسی درون ریز (Fi) او است. به عبارت دیگر این دو شخصیت تفاوت زیادی در دیدگاهشان نسبت به دنیا (و اینکه دیگران چطور آن ها را درک می کنند) دارند.

کارکرد شهودی درون ریز تیپ های INFJ را وادار می کند دائما دنبال بینش و معنا باشند و درکشان از دنیا با دیدن تصویر بزرگتر باشد. آن ها به صورت ذاتی متوجه الگوها می شوند، سرنخ های نامرئی را می گیرند و چند قدم جلوتر را می بینند.

کارکرد Ni نیرویی آرام و قدرتمند است که به این شخصیت ها کمک می کند نقاط ظاهرا بی ربط را به هم دیگر وصل کنند و بینش های درونی عمیقی را شکل دهند. به این علت که حمایت کننده این فرایند درونی کارکرد احساسی برون ریز (Fe) است، کارکردی که بیشتر به دنیای بیرون توجه دارد، شخصیت های INFJ اغلب منظم، مردم گرا و قاطع دیده می شوند. حتی اگر پشت صحنه اندیشه های بدون پایان زیادی داشته باشند. سایرین ممکن است این افراد را بابینش و منظم ببینند، اما بخش زیادی از پیچیدگی ها زیر ظاهرشان مخفی شده است.

از سوی دیگر شخصیت های INFP تحت هدایت کارکرد احساسی درون ریز قرار دارند، یک قطب نمای درونی که دائما بررسی می کند چه چیزی صادقانه، معنادار و درست است. تصمیم های این شخصیت ها عمیقا شخصی است و به واسطه ارزش های درونیشان گرفته می شوند، به جای انتظارهای بیرونی.

درک کارکرد Fi همیشه به راحتی قابل بیان نیست، اما حس قوی هویت و عمق احساسی را به شخصیت های INFP می بخشد. کارکرد کمکی آن ها یعنی شهودی برون ریز (Ne) باعث می شود کنجکاوی و تخیل قوی داشته باشند و بازیگوش، پر از ایده و خودجوش به نظر برسند. این افراد در ظاهر ممکن است روشن فکر و سازگار دیده شوند، اما در درون دائما بررسی می کنند چه چیزی همسو با حقیقت درونشان است یا نیست.

بنابراین با آنکه هر دو تیپ می توانند خونگرم، ایده آلیست و خلاق باشند، تفاوت آن ها در منبع تصمیم گیریشان و شکل بینششان است. INFJها از طریق بینش درونی و آرامش بیرونی دنبال شفافیت ذهنی می گردند. INFPها از طریق اصالت احساسی و هماهنگی با ارزش های فردیشان، در جستجوی حقیقت هستند. یک تیپ اطلاعات را با توجه به الگوها و عواقب آینده پردازش می کند و دیگری از طریق احساسات و ارزش ها.

تیپ های INFP را با کمک مقاله زیر بهتر می شناسید:

روش کنترل تیپ INFP در مقابل تیپ INFJ

بیشتر تیپ های شخصیتی دوست دارند کمی روی زندگی خود کنترل داشته باشند، اما اینکه این کنترل چطور نمایان می شود، از یک تیپ به تیپ دیگر کاملا فرق می کند. روش کنترل دو تیپ INTP و INFP تقریبا عکس یکدیگر است. یکی از آن ها آن را در ظاهر نشان می دهند و دیگری آن را درون خود نگه می دارد.

شخصیت های INFJ اغلب ظاهری آرام و متین دارند. آن ها ساختارمند، منظم و مسلط بر امور به نظر می رسند که به ندرت آشفته می شوند و همیشه آماده اند. اما زیر این ظاهر آرام یک دنیای درونی پیچیده است که کمتر از آنچه که به نظر می رسد منظم است.

تیپ های INFJ به لطف کارکرد غالب خود یعنی شهودی درون ریز، دائما احتمال های انتزاعی را پردازش کرده و سعی می کنند تکه های عواقب آینده را کنار یکدیگر بگذارند. این کاوش درونی باعث می شود از نظر ذهنی و احساسی احساس پریشانی و آشفتگی کنند، به خصوص از آنجایی که کارکرد کمکی آن ها یعنی احساسی برون ریز فوق العاده به احساسات اطرافیانشان توجه می کند. بنابراین حتی با آنکه این افراد به نظر می رسد همه چیز را تحت کنترل دارند، گاهی احساس می کنند با چندین رشته نامرئی سر و کار دارند که نمی توانند آن ها را کاملا درک کنند.

شخصیت های INFP در مقابل اغلب آرام تر به نظر می رسند، حتی با آنکه از نگاه بیرون اندکی نامرتب و خیال پرداز هستند. اما درون آن ها جریان ثابتی از وضوح و باور وجود دارد. کارکرد غالب آن ها یعنی احساسی درون ریز یک کارکرد قضاوتی است، یعنی INFPها در درونشان قاطعانه می دانند چه چیزی برایشان بیشترین اهمیت را دارد.

آن ها ممکن است تمام ساعت های روز خود را برنامه ریزی نکنند، اما ارزش های فردیشان عمیقا مرتب و نامتناقض است. آن ها نیازی نیست برای اینکه احساس کنند جهان بیرون را تحت کنترل دارند به آن نظم ببخشند، بلکه کنترل را از طریق درک خود و صداقت احساسی می یابند. این هماهنگی درونی آرام باعث می شود که شخصیت های INFP به شکل شگفت انگیزی انعطاف پذیری و اطمینان از خود داشته باشند، حتی زمانی که دنیای بیرون آن ها اندکی آشفته به نظر برسد.

خلاصه بخواهیم بگوییم، INFJها قصد دارند بر دنیای بیرون خود کنترل داشته باشند تا دنیای درون خود را درک کنند، در حالیکه INFPها دنبال کنترل بر دنیای درون خود هستند تا دنیای بیرون خود را بفهمند.

برای شناخت بیشتر تیپ INFP مقاله زیر را نیز مطالعه کنید:

همدلی تیپ INFP در مقابل تیپ INFJ

شخصیت های INFP و INFJ هر دو جزو تیپ های دلسوز و همدل قرار می گیرند. این دو تیپ که به ترتیب «مشاور» و «شفادهنده» نامیده می شوند، احساسات اطرافیان خود را درک می کنند. اما تفاوت در نحوه کارکرد همدلی در درون آن ها است.

شخصیت های INFJ این استعداد را دارند که به صورت شهودی حالت عاطفی سایرین را درک کنند. حتی زمانی که این احساسات گفته نمی شوند و ظاهر مشخصی ندارند. آن ها آنچه سایرین احساس می کنند درک می کنند و به صورت ذاتی به آن توجه دارند.

اینطور نیست که این شخصیت ها غم یک فرد را متوجه شوند، بلکه فضای غمناک داخل محیط را احساس می کنند، گاهی قبل از اینکه خودشان بدانند. این همنوایی احساسی می تواند قدرتمند اما همچنین آشفته کننده باشد. به خصوص زمانی که INFJها به سادگی نمی توانند حالت احساسی خود را از حالت احساسی اطرافیان خود جدا کنند.

شخصیت های INFP به جای جذب مستقیم احساسات سایرین، تصور می کنند اگر احساسی مشابهی داشتند چه اتفاقی می افتاد. آن ها با بازتاب درونی همدلی می کنند: اگر من بودم، چه احساسی می داشتم؟ نتیجه آن اغلب یک همدلی بسیار عمیق و صادقانه است که تحت تاثیر انعکاس احساسی قرار دارد تا جذب احساسات.

تیپ های INFJ ممکن است در لحظه غم فرد دیگر را غم خود احساس نکنند، اما آن را از طریق نگاه دنیای عاطفی غنی درونی خود درک می کنند. چنین چیزی همچنین به این معناست که آن ها فوق العاده تحت تاثیر تجربه های سایرین قرار می گیرند، گاهی مدت ها پس از وقوع آن، چون به پردازش و اندیشیدن به آن ادامه می دهند.

به طور خلاصه، همدلی تیپ INFJ اغلب ناشی از توجه به حال روحی سایرین در لحظه و داشتن احساسات مشابه است، در حالیکه همدلی تیپ INFP درباره همنوایی احساسی با سایرین از طریق تجربه شخصی و تخیل اخلاقی است. واکنش یک تیپ بیشتر بیرونی است، در حالیکه دیگری بیشتر افکار درونی دارد. اما هر دو ارتباط انسانی عمیقی را به نمایش می گذارند.

به عنوان تیپ INFP، به کمک مقاله زیر شغل خود را بهتر انتخاب کنید:

تصمیم گیری تیپ INFP در مقابل تیپ INFJ

تیپ های INFP فقط و فقط به ایده آل ها و ارزش های خود پایبند هستند، در حالیکه شخصیت های INFJ نیز از استانداردهای بزرگ خود پیروی می کنند. اما فرایند تصمیم گیری این دو تیپ اندکی متفاوت با دیگری است.

تصمیم گیری از نظر INFPها یک فرایند فوق العاده شخصی است. آن ها معمولا می پرسند:

  • آیا این تصمیم مناسب خود واقعی من است؟
  • آیا این تصمیم همسو با ارزش هایم است؟

شخصیت های INFP به جای عجله کردن برای تصمیم گیری، با حوصله عمل می کنند. چون می خواهند تصمیم هایشان منعکس کننده باورهای درونیشان باشد. اغلب چنین رفتاری به چشم تردید دیده می شود، اما در واقع نشانه این است که چقدر برای انتخاب مسیری که از نظرشان صادقانه و خالصانه باشد، دقت و توجه صرف می کنند. زمانی که این تیپ ها در نهایت تصمیم خود را می گیرند، می توانید مطمئن باشید که تصمیمی است که از ته دل به آن باور دارند. حتی اگر کمی طول بکشد تا چنین تصمیمی بگیرند.

در مقابل تیپ های INFJ با دقت بر رویای بلندمدت خود و تاثیرگذاری بر سایرین تصمیم می گیرند. آن ها نگاهی منطقی و استراتژیک به تصمیم های خود می اندازند و اغلب بررسی می کنند که هر گزینه چه اثری بر آینده خواهد گذاشت و چطور ممکن است بر اطرافیانشان اثر بگذارد.

زمانی که این افراد به یک نتیجه برسند، معمولا به آن پایبند می مانند، چون از قبل گزینه ها را با دقت بررسی کرده اند و بازنگری تصمیم زمانی که مسیر انتخاب می شود، برایشان ضرورتی ندارد.

بنابراین با آنکه INFJها ممکن است سریع تر تصمیم بگیرند، INFPها به تصمیم های خود عمق احساسی و ثبات اخلاقی بیشتری می بخشند. یک تیپ تصمیم ها را از نگاه به آینده و توجه به سیستم ها می گیرد و دیگری با توجه به قطب نمای درونی حقیقت و معنای خود.

شخصیت های INFJ را به کمک مقاله زیر بیشتر بشناسید:

حریم شخصی تیپ INFP در مقابل INFJ

هر دو شخصیت های INFP و INFJ درونگرا و تودار هستند و معمولا در مقایسه با برونگرایان آهسته تر درون خود را آشکار می کنند. اما نحوه مدیریت حریم شخصی این دو تیپ کمی متفاوت است، یکی از دیگری بیشتر حرف های خود را داخل دلش نگه می دارد.

شخصیت های INFP عاشق حریم شخصی خود هستند و تا زمانی که با کسی احساس راحتی نکنند، حرف دل خود را با او نمی زنند. این شخصیت ها کنار غریبه ها راحت نیستند و شبیه به یک کتاب باز به نظر نمی رسند. اما زمانی که این تیپ ها با افرادی دیدار کنند که به آن ها اعتماد دارند، اطلاعات زیادی درباره خود می دهند و روابط قدرتمندی می سازند.

این روابط نزدیک و عمیق بر پایه صادق و خالص بودن شکل می گیرند و INFPها زمانی که به اندازه کافی به یک دوست اعتماد می کنند، از گفتن نظر و امیال خود ترسی ندارند.

شخصیت های INFJ اینطور نیستند و سال ها طول می کشد تا دوستان این افراد احساس کنند که کاملا آن ها را می شناسند، حتی اگر اعتماد بالایی بینشان شکل گرفته باشد. INFJها برخلاف تیپ INFP به شدت تودار هستند که به این معناست که خود واقعیشان را حتی به نزدیک ترین دوستان و اعضای خانواده خود نشان نمی دهند.

زمانی که آن ها این کار را انجام می دهند یک افتخار و امتیازی است که فراتر از هر رابطه عادی در زندگیشان خواهد بود. INFJها در بیشتر مواقع دوست ندارند همه چیز را بگویند و ترجیح می دهند زندگی خود را از بیشتر مردم مخفی نگه دارند.

این تیپ ها همچنین نفرت شدیدی از احساس آسیب پذیری دارند که نفرت آن ها از دردل کردن پیش سایرین را تقویت می کند. این شخصیت ها به دلیل این تمایل ها اغلب برای بیشتر مردم زندگیشان مرموز هستند، حتی اگر مدت رابطه آن ها بیش از یک دهه باشد.

برای شناخت بیشتر این شخصیت ها مقاله زیر را مطالعه کنید:

سخن نهایی

گرچه دو تیپ INFP و INFJ شباهت های زیادی دارند، مانند همدلی عمیق، ذات درون گرا و میل به داشتن یک زندگی معنادار، زمانی که کارکرد این دو را بشناسید، شناسایی تفاوت های بین این دو تیپ برایتان ساده تر خواهد بود.

شخصیت های INFP تمایل دارند انعطاف پذیری خارجی بیشتری نشان دهند. آن ها دوست دارند گزینه های خود را باز نگه دارند، برای اصالت فردی بیشتر از هر چیزی ارزش قائل می شوند و اغلب بر اساس آنچه احساس می کنند بیشتر از همه همسو با ارزش های باطنیشان است، تصمیم می گیرند.

شخصیت های INFJ در طرف مقابل ساختار و نظم را ترجیح می دهند و تمایل دارند برای زندگی خود با دقت زیاد برنامه بریزند و تحت هدایت رویای درونی خود قرار دارند و نگران این هستند که اعمالشان چه تاثیری روی سایرین می گذارد.

اما اغلب این ویژگی های ظاهری به طور کامل احساسات درونی این دو تیپ را نشان نمی دهند. بسیاری از تفاوت های بین دو تیپ INFP و INFJ در کارکردهای شناختی آن ها است که بر دیدگاه آن ها از جهان و نحوه واکنش نشان دادن به آن اثر می گذارد.

بنابراین اگر همچنان مطمئن نیستید که تیپ شما INFP است یا INFJ، از خودتان فقط نپرسید چه کاری انجام می دهید، بلکه علت آن را بپرسید. همچنین می توانید در تست MBTI تست و تایپ شرکت کنید که روشی عالی برای تشخیص تیپ شخصیتی شما است.


mbti (ام بی تی آی) شخصیت شناسی توسعه فردی خودشناسی


برای ثبت نظر بایستی ابتدا وارد شوید.